Po turné skupina Mandrage na čas skončí. Frontman prochází těžkým životním obdobím

Koncerty v Praze, Brně, Hradci Králové nebo Ostravě a pak konec. Plzeňská kapela Mandrage na sociální síti facebook oznámila, že po skončení jejich aktuálního turné Dlouhej únor přeruší na nějakou dobu činnost. Důvodem je těžké životní období zpěváka a frontmana Víta Starého.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňská kapela Mandrage

Plzeňská kapela Mandrage | Foto: Anna Vavríková / Mafra | Zdroj: Profimedia

„Rozhodli jsme se, že turné Dlouhej únor bude naším posledním. Alespoň na nějakou dobu,“ informovala skupina na facebooku.

„Náš zpěvák Víťa teď prochází těžším obdobím a bude potřebovat nějaký čas a pomoc, aby ho zvládl. Jako kapela tak v tuto chvíli nejsme schopni nikomu nic slíbit. Můžeme však slíbit Víťovi, že ho neopustíme a uděláme vše pro to, aby mu bylo lépe,“ vysvětlila kapela, kterou proslavili písně jako Šrouby a matice, Františkovy lázně nebo Hledá se žena.

Mandrage vstoupí do roku 2018 s novou deskou. V rámci turné objedou celé Česko

Číst článek

Mandrage tak absolvují ještě koncerty například v Liberci nebo Českých Budějovicích, další už ale neplánují. „Protože kapelní život zdravé životosprávě dvakrát neprospívá, rozhodli jsme se s koncem února pozastavit činnost kapely Mandrage do té doby, než se dá Víťa zase do kupy a od března dál neplánujeme žádné další koncerty,“ doplnila plzeňská pětice s tím, že děkují svým fanouškům za podporu.

Kapela Mandrage vznikla v roce 2001 a tvoří ji zpěvák, textař a kytarista Vít Starý, zpěvák a kytarista Josef Bocan, baskytarista Michal Faitl, bubeník Matyáš Vorda a klávesák František Bořík.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme