Festival Masters of Rock zahájila nizozemská kapela Mayan. Hvězdou večera budou britští Uriah Heep

Letošní 17. ročník festivalu Masters of Rock zahájila ve čtvrtek v poledne ve Vizovicích na Zlínsku nizozemská kapela Mayan. Tradičním dějištěm festivalu je areál vizovické likérky. Krátce po dopoledním otevření vstupů jej zaplnily tisíce příznivců rockové a metalové hudby. Festival potrvá do neděle, pořadatelé očekávají příjezd více než 20 tisíc fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Vizovice (Zlínsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve Vizovicích začal 17. ročník festivalu Masters of Rock.

Ve Vizovicích začal 17. ročník festivalu Masters of Rock. | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Na hudební scéně působí Mayan od roku 2010, kdy ji založili zpěvák Mark Jansen, kytarista Frank Schiphorst a klávesista Jack Driessen. Skupina s několika vokalisty se prezentuje muzikou spojující death, power a symfonický metal.

Kapela Mayan ve Vizovicích vystoupila poprvé. Prozatím vydala tři studiová alba, to poslední s názvem Dhyana loni. Druhý čtvrteční koncert na hlavním pódiu obstarala švédská heavy metalová formace Cyhra. „Všechno běží na čas, prostor před pódiem je už teď krásně zaplněný,“ řekl po 13.00 ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Pražští filharmonici zahráli na Rock for People s Vypsanou fixou. Zazněla i skladba složená počítačem

Číst článek

První fanoušci podle něj začali přijíždět už o víkendu. Hlavní nápor zažila stanová městečka v okolí areálu ve středu, stany postupně rostou na volných místech v kempech.

Podobně jako v předchozích letech se pořadatelům osvědčila možnost výměny vstupenek za identifikační náramky předem. Návštěvníkům byla služba k dispozici od úterý, díky tomu ve čtvrtek u vstupů do areálu nevznikaly dlouhé fronty. „Je to opravdu plynulé, žádné potíže jsme nezaznamenali,“ řekl Daron. Fanouškům přeje i počasí, ve Vizovicích je polojasno a 22 stupňů Celsia.

Policejní pohotovost

Hlavním lákadlem úvodního dne je koncert legendární britské rockové kapely Uriah Heep, která ve Vizovicích vystoupí i se dvěma svými bývalými členy, zpěvákem Johnem Lawtonem a baskytaristou Paulem Newtonem.

Mick Jagger je zpátky. Kdy půjde legendární zpěvák s proslulým tanečním stylem do důchodu?

Číst článek

Ještě předtím se na hlavním pódiu představí německé kapely Xandria a Saltatio Mortis, italští Turilli Lione Rhapsody a nizozemští Delain. Zahraje také německá stálice Gamma Ray a populární skupina Eluveitie ze Švýcarska. Závěr prvního festivalového dne obstará švédská skupina Deathstars.

Ve Vizovicích jsou kvůli festivalu už od úterý v pohotovosti desítky policistů. Stanovými městečky budou projíždět hlídky na čtyřkolkách.

„Nápomocni nám budou také nováčci z útvaru policejního vzdělávání z Holešova. Ti budou součástí jednotlivých policejních hlídek a k dispozici máme i několik mobilních termovizí, které budou využívat v nočních hodinách v závislosti na aktuální situaci a podmínkách,“ sdělila v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

ČTK, Tomáš Patrick Hyánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme