Metallica v Praze. Pondělní koncert odehraje na pódiu uprostřed publika

Americká skupina Metallica se v pondělí po téměř čtyřech letech vrátí do Prahy. Ve vyprodané O2 aréně vystoupí v rámci WorldWired tour k předloni vydané desce „Hardwired...To Self-Destruct“. Chybět nebude ani pódium postavené netradičně uprostřed haly. Za pořadatele o tom informoval Petr Novák z agentury Live Nation.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„V Praze bude pódium uprostřed, je to velmi produkčně a technicky náročné, ale zase si koncert užijí všichni zúčastnění v hale,“ řekl Novák. Upozornil, že vstupenky, které byly v prodeji od loňského března, jsou vyprodány.

Dveře haly se v pondělí otevřou v několika etapách. V 16.30 budou moci dovnitř fanoušci s prvním typem VIP vstupenky Hardwire and Whiplash, lidem s lístkem Unforgiven se dveře otevřou o půl hodiny později. Všichni ostatní mohou dovnitř až od 18.00.

Metallica se po čtyřech letech vrátí do Prahy. K lístku na koncert dostanou fanoušci i nové album

Číst článek

V 19.30 se jako předskokan představí norští Kvelertak. Metallica by měla před fanoušky předstoupit ve 20.45.

Čtveřice ve složení Kirk Hammett (kytara), Robert Trujillo (baskytara), Lars Ulrich (bicí) a lídr kapely James Hetfield (zpěv, doprovodná kytara) vydala své poslední album loni 18. listopadu po osmi letech. Dva disky obsahují celkem 80 minut hudby.

Metallicu založil v roce 1981 v Los Angeles Ulrich spolu Hetfieldem. Trash metalová kapela získala velký ohlas na své desky Ride the Lightning z roku 1984 a Master of Puppets z roku 1986. Druhá z nich se stala prvním metalovým albem, které zařadila americká Kongresová knihovna do Národního registru nahrávek. Mezi hudební superhvězdy pak kapelu katapultovala deska Metallica (černé album) z roku 1991.

V Praze kapela naposledy koncertovala v roce 2014 na holešovickém výstavišti v rámci festivalu Aerodrome se speciální show s názvem By Request (Na požádání) složenou ze skladeb na přání tuzemského publika. Předtím hrála v roce 2012 v Edenu k 20. výročí vydání svého nejslavnějšího „černého“ alba.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme