Metallica zahrála v Praze. Došlo i na Jožina z bažin a práškovací letadlo

Pondělní koncert Metalliky přilákal do Prahy tisíce fanoušků. Návštěvníci si neužili jenom největší hity americké metalové kapely, ale i českou klasiku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baskytarista Metalliky Robert Trujillo a kytarista Kirk Hammett se pokusili o Jožina z bažin. Netrvalo to dlouho a přidala se k nim celá O2 arena.

„Jsem na vážkách, mohlo by to vyznít kýčovítě. Ale záleží na situaci a u té kapely mi to vůbec nevadí. Přijde mi, že u téhle kapely je to cool,“ hodnotí pro Radiožurnál ztvárnění populární písně od Ivana Mládka šéfredaktor magazínu Fakker Petr Adámek.

„Rozhodně mi nepřišli jako kašpaři, ale jako staří metaláci, kteří si řeknou: uděláme si srandu sami ze sebe, zasmějem se sami sobě,“ dodává.

„Robert Trujillo s Kirkem Hammettem si to rozhodně užili víc než po 1589. hrát Nothing Else Matters a Enter Sandman,“ říká Adámek.

Čtveřice hudebníků před vyprodanou halou hrála více než dvě hodiny a jejich show provázela řada efektů.

Metallica na pódium postavené netradičně uprostřed haly nastoupila po předkapele Kvelertak krátce před 21.00. Jako při každém jejich koncertu uvedla show píseň The Ecstasy of Gold od Ennia Morriconeho z westernu Hodný, zlý a ošklivý. Kapela pak nastoupila s titulním songem Hardwired z nového alba.

Kromě nových písní skupina nezklamala ani fanoušky starších hitů. Publikum potěšila například Sad but True z takzvaného "černého" alba nebo rychlá píseň Seek & Destroy z debutové desky Kill 'Em All.

Mettalica nešetřila ani světelnými a ohňovými efekty. Při písni Moth into Flame, která vypráví o tom, jak může sláva zničit lidem život, nad pódiem létala světýlka znázorňující můry, při další písni kolem skupiny šlehaly plameny.

Vojtěch Koval, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme