Na pražském festivalu Metronome zahraje Liam Gallagher. Jeden ze zakladatelů Oasis

Kdo hraje na kytaru, zřejmě si už někdy zkusil i písničku Wonderwall od slavné britské kapely Oasis. Tu si letos budou moct fanoušci kapely poslechnout naživo v Praze. Nepřijedou sice samotní Oasis - bratři Noel a Liam Gallagherovi ještě nepřekonali rozepře, které v roce 2009 zapříčinily rozpad kapely. Mladší z bratrské dvojice Liam ale bude jednou z hlavních hvězd letošního Metronome festivalu v pražských Holešovicích.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liam Gallagher, bývalá vůdčí osobnost kapely Oasis

Liam Gallagher, bývalá vůdčí osobnost kapely Oasis | Zdroj: Profimedia

Když v roce 1995 vydala kapela Oasis album (What`s the story?) Morning Glory, stala se jednou z nejznámějších britských kapel vůbec a pro mnohé definovala žánr brit-pop. V roce 2010 ji na Brit Awards dokonce vyhlásili nejlepší britskou deskou předchozích třiceti let.

Metronome festival představil další hvězdu, vystoupí i Pražský výběr

Číst článek

To už ale kapela Oasis rok neexistovala - starší bratr Noel po další z řady hádek se svým sourozencem z kapely odešel.

Noel Gallagher už dva roky po opuštění Oasis vydal své první sólové album, Liam dlouho vystupoval se zbylými členy Oasis pod názvem Beady Eye. Na jeho sólový debut si tak fanoušci počkali až do roku 2017. O to lépe ho ale přijali.

V roce 2018 se hodně spekulovalo o tom, že by bratři Gallagherové mohli odložit své dlouholeté rozbroje - možná už na letošním ročníku slavného britského festivalu Glastonbury. Do Prahy na Metronome festival ale Liam Gallagher přijede určitě bez svého bratra - zahraje tady poprvé po 22 letech od jediného koncertu Oasis v Praze v roce 1997.

Metronome festival proběhne od 21. do 22. června 2019 na pražském Výstavišti.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme