Nasaďte si 3D brýle, na Metronome festival přijedou legendární Kraftwerk

Pražský hudební festival Metronome představuje další velké jméno chystaného čtvrtého ročníku. Po britské kapele Morcheeba se můžou fanoušci těšit na průkopníky elektronické hudby, německé Kraftwerk. Do pražských Holešovic v červnu 2019 přivezou show s 3D promítáním.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ralf Hutter ze skupiny Kraftwerk během vystoupení ve španělském Bilbau.

Ralf Hutter ze skupiny Kraftwerk během vystoupení ve španělském Bilbau. | Foto: Vincent West | Zdroj: Reuters

Kapela Kraftwerk vznikla už v roce 1970, tehdy ještě s žánrovou nálepkou „krautrock“. Tak britští hudební novináři trochu posměšně říkali vlně experimentální německé hudby, která začala už v 60. letech.

Kraftwerk, které zakládalo duo Florian Schneider a Ralf Hütter, ale velmi brzy začali ve svých skladbách používat syntetizátory, bicí automaty a vokodéry. Na svých úspěšných albech Autobahn (1974) či The Man-Machine (1978) vybudovali styl, kterému říkali robot pop – kombinovali v něm elektronickou hudbu s popovými melodiemi a střídmými aranžemi.

Poslední album, Tour de France soundtracks, vydali Kraftwerk v roce 2003. Stále ale koncertují, i když už bez zakládajícího člena Floriana Schneidera. Například podle britského magazínu The Observer i v posledních letech zůstávali kapelou, která světovou hudební scénu ovlivňuje nejvíce. Podle Observeru žádná další kapela, s výjimkou Beatles, nedala hudebnímu světu tolik, jako právě Kraftwerk.

Do Prahy Kraftwerk přivezou svou 3D show The Catalogue – koncertní show doprovázejí trojrozměrné projekce. Návštěvníci Metronome festivalu tak kvůli tomuto koncertu dostanou ke vstupence i 3D brýle. Show kapely Kraftwerk měla premiéru v newyorském Museum of Modern Art a vystoupili s ní i v londýnské galerii Tate Modern. Ve dnech 21. a 22. června 2019 ji představí i na Výstavišti v pražských Holešovicích.

Electronic visionaries in Prague! Yes, we are bringing you legendary German band @Kraftwerk. Don’t forget to book you tickets - - - > metronomefestival.cz

#excited #Kraftwerk #metronome2019

08:30 – 05. 11. 2018

3 12

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme