Festival Metronome zná svou první hvězdu pro příští rok. Bude jí britská kapela Morcheeba

Letní festivalová sezóna sice skončila, organizátoři už ale plánují další. A Radiožurnál bude i příští rok hlavním mediálním partnerem festivalu Metronome v pražských Holešovicích, proto vám už teď můžeme exkluzivně představit první potvrzené jméno Metronomu - potěšíme fanoušky žánru trip-hop - v Praze v červnu po šesti letech zahraje britská kapela Morcheeba.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Morcheeba vystoupí na Metronome festivalu

Morcheeba vystoupí na Metronome festivalu | Zdroj: Metronome Festival

Řím nebyl postaven za den a Morcheeba není kapelou jednoho hitu - i když se to může díky úspěchu skladby Rome wasn't built in a day zdát.  Bratři Paul a Ross Godfreyovi a zpěvačka Skye Edwards Morcheebu založili v půlce devadesátých let a svezli se na vlně popularity žánru trip hop.

Fanynky na Metronome festivalu uhranul Tom Odell. Hvězdami večera byly kapely Massive Attack a Tatabojs

Číst článek

Svými skladbami ale vždy trochu vybočovali z kategorie elektronické muziky a drželi se spíše popového písničkářství - na to trochu naráží i název kapely. První tři písmena jsou zkratkou anglického výrazu „middle of the road“ - označení pro střední proud. Cheeba pak je pak slangový výraz pro marihuanu. Za více než dvacet let svého působení kapela vydala celkem devět alb. To poslední, Blaze Away, letos v červnu.

„Často nám lidi vypráví o tom, jak naše skladby ovlivnili jejich životy - že poslouchali Big Calm při porodu svého dítěte, nebo že jim některé naše album pomohlo dostat se z těžkého rozchodu. Je trochu zvláštní, že je naše muzika pro lidi tak důležitá. My se nemůžeme brát tak vážně. Prostě nás baví vyjít na stage a hrát - a jen doufáme, že si to všichni užijí,“ řekl loni v rozhovoru pro festival v Montreaux kytarista Ross Godfrey.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme