Metronome Festival Prague hlásí první hvězdu. Přijede britský zpěvák Tom Odell

Metronome Festival Prague se začátkem předprodeje lístků na třetí ročník oznámil jméno první hvězdy, která zahraje na pražském Výstavišti. Bude jí britský klavírista, zpěvák a písničkář Tom Odell. Festival se bude konat od 22. do 23. června 2018.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský písničkář Tom Odell

Britský písničkář Tom Odell | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Šestadvacetiletý Tom Odell není pro české diváky neznámým interpretem. V loňském roce vyprodal Malou sportovní halu. Zpěvačka Lilly Allen říká, že jí svou energií připomíná Davida Bowieho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Metronome Festival ulovil první hvězdu. Do Prahy přijede britský písničkář Tom Odell. Natáčel Vojtěch Koval

„Tom Odell je na současné hudební scéně jediným z mladých popových zpěváků, který se doprovází na klavír. I proto může být nástupcem Eltona Johna,“ popisuje Radiožurnálu dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Kariéru odstartoval v roce 2013 ziskem Ceny kritiků na nejprestižnějších ostrovních cenách Brit Awards.

Obě jeho alba byla velmi úspěšná, debutové Long Way Down se dokonce dostalo na první místo britského prodejního žebříčku. Do Česka poprvé přijel před čtyřmi lety, kdy přivezl právě své první album.

Na třetím ročníku festivalu se v pražských holešovicích představí na 40 českých a zahraničních interpretů. Na Metronome Festival Prague v minulých letech zahrály hvězdy jako Iggy Pop, Sting, Kasabian, Foals nebo Crystal Fighters.

„Náš festival je hlavně o kvalitní muzice, ale jde nám na prvním místě i o úroveň komfortu služeb. Návštěvníkům poskytujeme zázemí městského festivalu, který neztrácí na tradiční atmosféře,“ doplňuje Barbora Šubrtová.

Vojtěch Koval, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme