Morcheeba, Pražský výběr či Kraftwerk. Metronome Festival nabídne 40 koncertů a kryté scény

Čtvrtý ročník festivalu Metronome Prague, který se koná 21. a 22. června na pražském Výstavišti, nabídne celkem 40 koncertů. Vedle zahraničních hvězd uvede i koncert českých zpěvaček a nové kryté scény v nedalekém planetáriu. Tématem čtvrtého ročníku je budoucnost vzdělávání, což bude doplňovat bohatý doprovodný program.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Metronome festival 2018

Ilustrační záběr z loňského ročníku pražského hudebního festivalu | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

„Komponovaným koncertem zpěvaček chceme ukázat, že náš festival není jenom o kapelách a zpěvácích, ale že máme spoustu kvalitních zpěvaček různých generací,“ sdělila novinářům programová ředitelka festivalu Barbora Šubrtová.

Ze zveřejněných informací vyplývá, že ze zahraničních hvězd se v pátečním programu představí britpopová hvězda Liam Gallagher a britská nadžánrová skupina Morcheeba.

Na pražském festivalu Metronome zahraje Liam Gallagher. Jeden ze zakladatelů Oasis

Číst článek

V sobotu pak na hlavním pódiu vystoupí němečtí klasikové elektroniky Kraftwerk nebo skotští psychedelici Primal Scream. Na festivalu také odehraje jedinou open air show v tomto roce Pražský výběr a po mnoha letech čekání fanoušků zde v rámci svého comebacku s novým albem zahraje kultovní Khoiba.

Druhý den se také v programu s názvem Hlasy svobody na jednom pódiu představí například Eva Pilarová, Anna K., Monika Načeva, Bára Poláková, Lenka Filipová, Emma Smetana, Never Sol a další.

Pořadatelé stejně jako loni nabízejí i jednodenní vstupenky. Čtvrtý ročník Metronome Festival Prague má rozpočet zhruba 60 milionů korun. Hlavní město Praha přispělo částkou 2,8 milionu korun.

První ročník se na Výstavišti konal v roce 2016 s hlavními hvězdami Iggy Popem a kapelou Foals. O rok později lidé přišli hlavně na Stinga a Kasabian a loni na Johna Calea, Davida Byrnea či kapely Chemical Brothers a Massive Attack. Návštěvnost podle pořadatelů vzrostla ze 7500 diváků na prvním ročníku na loňských 18 tisíc.

Morcheeba vystoupí na Metronome festivalu | Zdroj: Metronome Festival

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme