Festival Metronome se blíží. Do Prahy přijedou The Chemical Brothers, John Cale i Them There

Už za necelý měsíc rozezní pražské Holešovice třetí ročník Metronome festivalu. Přípravy proto finišují a pořadatelé představili podrobný program se všemi kapelami. Na festival do metropole přijedou třeba The Chemical Brothers, Sexy Dancers, písničkář Tom Odell nebo John Cale, který se proslavil svou verzí Hallelujah z filmu Shrek. Radiožurnál bude jako hlavní mediální partner opět u toho.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Grape festival je oslavou mládí. Kdo se nevyfotí, jako by tu nebyl

Ilustrační foto | Foto: Jan Kuča

Třetí ročník multižánrového pražského festivalu vypukne na pražském Výstavišti 22. června v 15.30.

Na třicet čtyři kapel obsadí čtyři hlavní scény. Jednou z nich bude také scéna Radia Wave New Stage. Návštěvníci ale budou moct navštívit i doprovodné scény, kde budou menší koncerty, přednášky, divadla nebo stand-upy.

Jeho verze Hallelujah se objevila ve Shrekovi. John Cale zahraje v Praze i skladby Velvet Underground

Číst článek

Od čtvrté hodiny festival zahájí pražská hiphopová parta Prago Union v čele s raperem Katem. Hlavní Metronome Stage otevřou Th!s, kapela Vojty Kotka hrající rock'n'roll, pokračovat budou britský písničkář Tom Odell a ve 21.30 ikony trip-hopu Massive Attack.

Druhá největší scéna v pátek nabídne průřez půlstoletím tvorby zakladatele The Velvet Underground Johna Calea, který nahrál cover verzi skladby Hallelujah. Píseň v jeho podání se pak objevila třeba i v populárním animovaném filmu Shrek. A za pozornost stojí také návrat první české superkapely Sexy Dancers.

Metronome Festival - pátek | Zdroj: Metronome Festival

Zajímavé to bude v pátek i na kryté Moon Stage, který bude celý v režii Tata Bojs. „Na Metronomu budou exkluzivně slavit své třicáté narozeniny, na které si pozvali hosty Umakart, Midi Lidi a Zrní, ale taky bubeníka Blur Dava Rowntreeho s DJ setem,“ popisuje pro Radiožurnál Barbora Šubrtová, programová ředitelka Metronome Festivalu Prague.

Na New Stage Radia Wave vystoupí tuzemské hudební projekty, například HRTL, Zagami Jericho nebo Ventolin.

Metronome Festival - sobota | Zdroj: Metronome Festival

Posledním jménem jsou Them There

Novinkou je oznámení kapely Them There. Tento hudební projekt spojil bývalého frontmana skupiny Archive Craiga Walkera a ex-zpěvačku kapely Nouvelle Vague Phoebe Killdeer.

Setkali se v roce 2009 v hotelovém pokoji v Paříži kde spolu během pěti minut složili hit Fade Out Lines. Později s dalšími muzikanty vytvořili projekt Them There a složili album, které vyjde letos v září. Skladby z něj ale můžete slyšet v předstihu – na největší scéně festivalu v sobotu 23. června.

Pražský Metronome loni přivítal 16 tisíc návštěvníků, dvakrát více než rok předtím.

had Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme