Pražské výstaviště rozezní šanson. Na festivalu Metronome vystoupí francouzská zpěvačka Zaz

Na pražském Metronome festivalu letos vystoupí populární francouzská zpěvačka a skladatelka Zaz. Do Česka se vrátí ani ne rok po svém sólovém koncertu v O2 universu, připomíná Radiožurnál. Zaz doplní už dříve ohlášené mezinárodní hudební hvězdy, mezi které patří britské formace Jamiroquai, White Lies a Editors, francouzská skupina M83, německé trio Moderat nebo norská zpěvačka Aurora.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žánrově pestrý rukopis, ve kterém díky francouzštině nejvíc vynikají prvky šansonu, můžou fanoušci Zaz znát třeba z hitu Je Veux. Blízko má ale zpěvačka i k běžným popovým postupům, se kterými pracuje také na své zatím nejnovější desce Isa z loňského roku.

Z českých a slovenských interpretů se na letošním Metronomu představí Jana Kirschner, Midi lidi, Zrní, MYDY a The Silver Spoons. Midi lidi nabídnou pokračování koncertního programu písní Mira Žbirky. Skupina Zrní na pomezí alternativy a popkultury připravila koncertní premiéru vizuálu k jejich nové desce Široko daleko.

Indie pop-rocková kapela The Silver Spoons chystá vizuálně-hudební show, která je unikátní kombinací tanečních melodií a kytarových riffů. MYDY potěší své příznivce extravagantním vizuálním stylem, kterému vévodí zpěvačka a textařka Žofie Dařbujánová.

„Slovenská zpěvačka Jana Kirschner v současnosti žije v Londýně a v Čechách téměř nevystupuje. Jednou z mála výjimek je Metronome Prague 2023, kterému exkluzivně přislíbila svou účast,“ uvedla za organizátory Zuzana Kantorová.

Festival Metronome Prague se uskuteční mezi 22. a 25. červnem na pražském Výstavišti. Podle pořadatelů nabídne osm samostatných scén s více než 50 hudebními projekty čítajícími přes 300 umělců.

Josef Kaňka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme