Hudební festival Metronome Prague se podruhé posouvá. Uskuteční se příští červen

Festival Metronome Prague se přesouvá na příští rok, měl by se uskutečnit mezi 17. a 19. červnem. Hudební festival se měl původně konat letos v červnu na pražském Výstavišti, pořadatelé ho po vypuknutí pandemie koronaviru přeložili na stejné místo na 17. až 19. září. V pondělí uvedli, že kvůli přetrvávající nejistotě z toho, jak bude situace s pořádáním podobných akcí vypadat za tři měsíce, musí festival přesunout.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:22 8. 6. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Metronome festival 2018

Návštěvnost festivalu podle pořadatelů vzrostla na přibližně 20 tisíc (archivní foto z roku 2018) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

„Čelíme situaci, kdy si v současné době vzhledem k nejistotě, co bude za tři měsíce, nikdo vstupenky nekoupí, a tak festival nemůžeme realizovat v takové podobě, jako jsme si přáli,“ sdělila za organizátory Sabina Turšnerová.

„Stále dostáváme (z ministerstva zdravotnictví) odpověď, že se zatím může potkat jen 500 lidí na jednom místě, i přesto, že jsme byli připraveni přijmout veškerá možná i námi samotnými navrhovaná hygienická opatření, která by riziko šíření potenciální nákazy řešila lépe, než jak se postupuje nyní. Bohužel i lety z USA, odkud plánujeme přivézt některé hvězdy, nejsou jisté,“ doplnila.

Vrácení vstupného až příští podzim nebo poukazy. Zákon má pomoc pořadatelům kulturních akcí

Číst článek

Producenti festivalu David Gaydečka a Martin Voňka žádají ty, kdo si již koupili na letošní festival lístky, aby si je nechali na příští rok, a tím festival podpořili. 

„Chystáme v původním termínu, což je 17. až 19. září 2020, něco, čemu zatím říkáme s pracovním názvem půlMetronome. Budou tam asi unikátní koncerty kapel tady z regionu nebo odtud, odkud bude možné sem přijet,“ vysvětluje pro Radiožurnál Gaydečka.

Největšími hvězdami letos plánovaného pátého ročníku festivalu Metronome Prague měli být v červnu americký raper Macklemore, britská skupina Underworld, americký zpěvák, textař a multiinstrumentalista Beck a další zahraniční i tuzemští hudebníci.

Návštěvnost festivalu podle pořadatelů vzrostla ze 7500 diváků v prvním ročníku na loňských přibližně 20 tisíc.

Za první čtyři roky, kdy se akce jmenoval Metronome Festival Prague, ji navštívily hvězdy, jako jsou Kraftwerk, Primal Scream, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabian, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack.

vok, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme