Mezi ploty před ploty. Festival se letos uskuteční v říjnu a v nezvyklé podobě

Letošní ročník festivalu Mezi ploty se neuskuteční v obvyklém květnovém termínu v areálu psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Nahradí ho menší událost Mezi ploty před ploty. Důvodem je uzavření areálu nemocnice pro hostování hromadných akcí, uvedla pořadatelé v tiskové zprávě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival Mezi ploty.

Festival Mezi ploty. | Zdroj: Mezi ploty

Návštěvníci festivalu se budou moct zdarma zúčastnit rozmanitého programu před ploty bohnické léčebny, a to od 2. do 10. října 2021.

„Protože v areálu nemocnice dosud není možné pořádat žádné hromadné akce, nebude se ani v roce 2021 festival konat v podobě, na kterou jsou diváci zvyklí,“ citovala ČTK Kateřinu Hubertovou z organizačního týmu.

‚Pojďte s námi snít!‘ vyzývá pětadvacátý ročník festivalu dokumentárního filmu Ji.hlava

Číst článek

První víkend prostor před areálem léčebny oživí umělecká vystoupení, které od 4. do 10. října nahradí platforma odborných přednášek na témata spojená s lidskou duší. Mezi ploty před ploty připravuje i blok rozhovorů s předními osobnostmi uměleckého světa.

„Svým vystoupením nebo online rozhovorem nás podpoří celá řada slavných umělců, kteří na festival Mezi ploty pravidelně jezdí. Ale nejen to: protože Ploty odjakživa myslí na duši a navíc teď všichni na vlastní kůži zažíváme, jaký dopad má epidemie na lidskou psychiku, pozveme na akci desítky odborníků na duševní zdraví, kteří nám prozradí, s čím umějí pomoci a kde můžeme odbornou pomoc vyhledat,“ oznámil ředitel festivalu Robert Kozler na webu Mezi ploty.

Kvůli přetrvávajícím obavám z šíření onemocnění covid-19 bude na multižánrové akci omezena kapacita návštěvníků. Na rozdíl od minulého vydání, kdy festival byl dostupný pouze na online streamu, lidé se budou moct zúčastnit i fyzicky.

Podle informací z webu události vstupenky z roku 2020 zůstanou v platnosti pro jubilejní 30. ročník, který by měl proběhnout o posledním květnovém víkendu 28. a 29. května 2022.

Festival se koná každoročně od roku 1992 a snaží se šířit osvětu o duševních onemocněních.

pat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme