Zemřel otec zpěváka Michaela Jacksona Joe. Přes 30 let vedl The Jackson 5

Ve věku 89 let ve středu zemřel Joe Jackson, otec amerických popových hvězd Michaela Jacksona a Janet Jacksonové, který v poslední době bojoval s rakovinou slinivky. O jeho skonu informoval server TMZ.com, který se odvolal na nejmenovaného člena rozvětvené rodiny Jacksonů.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Michael Jackson (vpravo) se svým otcem Joem v roce 2005

Zpěvák Michael Jackson (vpravo) se svým otcem Joem v roce 2005 | Foto: Michael A. Mariant | Zdroj: AP/ČTK

Joe Jackson, který by se za měsíc dožil 90 let, se již delší dobu netěšil příliš dobrému zdraví. Před dvěma lety utrpěl v brazilském Sao Paulu srdeční infarkt.

Britská televize neodvysílá kontroverzní epizodu s Michaelem Jacksonem. Reaguje tak na pobouření zpěvákovy rodiny

Číst článek

Jackson byl více než tři desetiletí manažerem skupiny The Jackson 5, v níž působilo pět jeho dětí. Nejúspěšnější z pětice, Michael, se brzy vydal také na sólovou dráhu a stal se jednou z nejvýraznějších osobností populární hudby všech dob. Zemřel v roce 2009 ve věku 50 let v důsledku předávkování silným anestetikem propofol, které používal jako uspávací prostředek.

Úspěšná je také Janet Jacksonová, která se stala jednou z nejprodávanějších umělkyň všech dob. Zpěvačka, které je už 50 let, se v lednu stala matkou.

Joe Jackson čelil kritice, že své děti sice dovedl k úspěchu, ale za cenu hrubého slovního i fyzického násilí, které se podepsalo na psychice jeho potomků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme