Po Kabátech chce vyměnit slavíka i Michal David, nesouhlasí s ubráním hlasů Ortelu

Kontroverzní kapela Ortel získala v letošní anketě Český slavík nejvíce hlasů v kategorii skupin. O více než 5000 hlasů méně získal Kabát. Oznámila to ve středu pořadatelská agentura Musica Bohemica, která s poukazem na porušení pravidel fair play označila za vítěze Kabát, zatímco Ortelu připsala body z loňského ročníku a uvedla ho na druhém místě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal David se připojil ke skupině Kabát a vrátil ocenění Stříbrný slavík.

Michal David se připojil ke skupině Kabát a vrátil ocenění Stříbrný slavík. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Upravené výsledky však organizátor soutěže měnit nehodlá. Při započítání všech zaslaných hlasů by se změnilo pořadí i v kategorii zpěváků - vítězem by zůstal Karel Gott, ale druhý by skončil Tomáš Ortel a až třetí Michal David, který si na sobotním slavnostním vyhlašování přišel pro stříbrného slavíka.

Český slavík bez překvapení: 42. slavík pro Gotta, 20. pro Bílou. Ortel skončil na druhém místě

Číst článek

Kabát se v pondělí rozhodl Zlatého slavíka vrátit. Také David ve středu oznámil, že pořadatelům vrací stříbrnou trofej a vyzvedne si místo ní bronzovou, která mu podle skutečných hlasů přísluší.

Podle výsledků, které během středy Musica Bohemica zveřejnila, skupina Ortel získala v kategorii skupin 36 146 bodů, Kabát měl 31 072 bodů. V kategorii zpěváků měl nejvíc hlasů - 40 529 - Karel Gott, na druhé místo by se však dostal Ortel, který obdržel 31 086 hlasů. Davidovi dalo hlas 17 993 fanoušků. „Tomáš Ortel má přibližně dvakrát tolik hlasů než já, a tím pádem mu náleží stříbrný slavík a mně bronzový,“ řekl David.

Podle vyjádření ředitele agentury Musica Bohemica Jaroslava Těšínského pořadatel na jedné straně chápe za dané situace postoj skupiny Kabát i Michala Davida, na druhé straně ale trvá na svém rozhodnutí, že byla porušena pravidla hlasování, zásah byl oprávněný a na zveřejněných výsledcích nebude nic měnit.

Kapela Ortel při vyhlašování cen ankety Český Slavík 2016 | Foto: Petr Horník / Právo | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Porušení fair play spatřuje organizátor ankety především v obsahu široce sdíleného facebookového profilu Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017,“ uvedli zástupci agentury Musica Bohemica, která je vyhlašovatelem a organizátorem ankety.

„Cílem celé této akce nebylo zmanipulovat hlasování v anketě Český slavík Mattoni 2017, ale podpořit Tomáše Ortela ze strany fanouškovské základny a zároveň nakousnutí současného palčivého tématu, kterým je kontroverze, již by někdo mohl vnímat jako kritiku politické situace. Tento povyk okolo výsledků bereme jako úspěch a sílu nejen obrovské fanouškovské základny, ale i nelibost pořadatele Agentura Musica Bohemica, že by mohl zvítězit někdo takový, jako je Tomáš Ortel,“ uvedl správce facebookové skupiny Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017 pro server iROZHLAS.cz.

ČTK, bar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme