Festival Mighty Sounds se opět odkládá. Kvůli koronaviru ho organizátoři přesunuli na příští rok

Táborský festival Mighty Sounds přesunul kvůli koronaviru letošní ročník plánovaný na červenec o rok, na léto 2022. Zdůvodnil to i tím, že některé kapely překládají turné na příští rok. Vstupenky zůstávají v platnosti. Sdělila to v pondělí mluvčí akce Markéta Broumová. Festival, kam jezdí přes 10 tisíc lidí, zrušil kvůli covidu i loňský ročník.

Tábor Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní festival (ilustrační foto)

Festival Mighty Sounds bude kvůli koronaviru až v roce 2022 (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

„Důvodů pro další přesun akce je vícero: přetrvávající vládní opatření proti šíření epidemie covid-19, změny plánů kapel, které přesouvají svá turné na rok 2022, nejistota v možnosti shromáždění většího množství lidí na jednom místě v našem termínu konání a další,“ vyjmenovala mluvčí festivalu Mighty Sounds Markéta Broumová.

Festival Rock for People se kvůli epidemii opět odkládá. Pořadatelé ho přesunuli na rok 2022

Číst článek

Pořadatelé opět prosí fanoušky, kteří si koupili vstupenky na 16. ročník, aby si je nechali. „Období, které začalo březnem 2020 a stále trvá, je pro festival finančně neobyčejně obtížné a podpora fanoušků je pro něj klíčová,“ dodala.

Mighty Sounds se tak přesouvá na 8. až 10. červenec 2022. Na festival zaměřený na žánry ska, punk či reggae jezdí asi 70 procent hudebníků ze zahraničí. Diváci z ciziny tvoří třetinu všech, řekl již dříve organizátor František Švadlena.

Dvě hlavní kapely letošního ročníku, Dropkick Murphys a Social Distortion, jsou americké. Díky podpoře z ministerstva kultury se povedlo většinu loňských nákladů nahradit. Ze vstupenek, jichž se loni prodalo několik tisíc, vraceli pořadatelé kolem 40 kusů. Na 15. ročník přijelo předloni asi 11 tisíc lidí.

Festival Colours of Ostrava nebude ani letos. ‚Je to jeden z nejtěžších okamžiků,‘ říkají pořadatelé

Číst článek

Organizátoři dalších jihočeských festivalů chystají program a čekají, jakou účast umožní koronavirová opatření. Pořadatelé Foot Festu na Táborsku rozhodnou o tom, zda akce bude, do konce dubna. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov má program připravený. „Do konce dubna ohlásíme, jak to bude,“ řekl v pondělí prezident tohoto hudebního festivalu Jaromír Boháč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme