'Muži jsou lepší dýdžejové než ženy.' Německého umělce za výrok vyřadili z festivalu

DJ Konstantin vyvolal v nedávné době kontroverzi, když v profilu pro německý časopis Groove prohlásil, že muži většinou bývají lepší v dýdžejingu než ženy. A že jsou ženy v průmyslu nepřiměřeně protežovány. Konstantin i jeho nahrávací společnost Giegling byli v návaznosti na dýdžejův výrok vyřazeni z line-upu k londýnskému festivalu Sunfall a sesypala se na ně vlna kritiky.

BERLÍN / LONDÝN Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mixážní pult dýdžeje (ilustrační foto)

Mixážní pult dýdžeje (ilustrační foto) | Zdroj: Pixabay

Novinářka Laura Ahaová v článku píše, že Konstantin nepovažuje za férové, aby byly dýdžejky v současné době tolik propagované, jelikož jsou ve většině případů horší než muži. 

Konstantin měl dodat, že aby ženy v branži uspěly, musí nutně změnit své ženské způsoby a stát se více mužskými.

Organizátoři festivalu se k incidentu vyjádřili na facebookovém profilu. „Z úcty ke skvělému ženskému talentu, který letos na Sunfallu zahraje, musíme s lítostí oznámit, že night session s Gieglingem (Konstantinovou nahrávací společností, pozn. red.) neproběhne. Byli jsme šokováni Konstantinovým nedávným výrokem a zcela s ním nesouhlasíme," píše se ve vyjádření.

Zpráva přichází i navzdory prohlášení, které dýdžej zaslal médiím. „Je mi líto slov, které byly otisknuty. (...) Lituji toho, co bylo řečeno v soukromém rozhovoru s novinářkou, která očividně neocenila můj špatný smysl pro humor (...). Co bylo napsáno, neodráží mé názory ani něco, co by lidé z nahrávací společnosti někdy řekli nebo pociťovali," píše Konstantin ve zprávě.

V profilu pro Groove další členové nahrávací společnosti hovoří o tom, že sexismus v podstatě není v jejich skupině problémem. Jejich kolegyně vystupující pod jménem The Black Madona (Černá Madona) ale na svém twitteru uvedla, že zažila sexistické chování z Konstantinovy strany.

Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme