Na Depeche Mode do kina. Nový film nabízí záznam koncertu i příběhy skalních fanoušků

Kdo jsou vlastně fanoušci pod pódiem, na kterém vystupují jejich oblíbení umělci? I na to se zaměřil nový film o kapele Depeche Mode – Spirits in the Forest. Od čtvrtka ho promítají kina po celém Česku.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestují s ní v tramvaji, běhají s ní anebo na ní vyrůstali. V novém filmu o kapele Depeche Mode odkrývá šestice fanoušků svůj příběh o tom, jak jim angličtí pop-rockeři ovlivňovali a stále ovlivňují životy.

„Jsem opravdu pyšný, že jsem součástí tohoto filmu a silného příběhu, který vypráví. Je úžasné vidět, jak muzika ovlivňuje životy našich fanoušků,“ podotýká frontman kapely David Gahan.

DEPECHE MODE

 Kapela Depeche Mode koncertuje od roku 1980. Její písně jsou složené ze syntezátorů. Studiová alba, kterých je 14, se umisťují na předních příčkách světových hitparád.

A hlavní skladatel kapely Martin Gore doplňuje: „V dnešním turbulentním a rozděleném světě hudba může být skutečně tou silou, která lidi spojuje.“

Kromě samotných příběhů diváci uvidí i část záznamu velkolepé show Depeche Mode z léta minulého roku. Do Berlína tehdy dorazili fanoušci z celého světa. Narodili se sice jinde, jsou jinak staří – hudba ‚Depešáků‘ je ale dokáže spojit.

Návrat Depeche Mode netrval ani celý rok, do Prahy vezou novou desku

Číst článek

„Jela jsem na motorce a vybourala se. Když jsem se pak probudila v nemocnici, nic jsem si nepamatovala. Nic kromě hudby kapely Depeche Mode,“ vypráví ve filmu jedna z fanynek skupiny.

Nový snímek natočil nizozemský režisér Anton Corbijn, který má na svědomí videoklipy k písním Enjoy The Silence a Personal Jesus. S kapelou v letech 2017 a 2018 vyrazil na turné Global Spirit Tour, které čítalo přes 115 koncertů pro více než tři miliony fanoušků. Film promítají od čtvrtka kina po celém Česku.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme