Návrat Depeche Mode netrval ani celý rok, do Prahy vezou novou desku

Konec ledna si užijí hlavně fanoušci britské hudební skupiny Depeche Mode. Té to k opětovné návštěvě Prahy netrvalo ani tři čtvrtě roku. Depeche Mode zahráli v Česku poprvé před třiceti lety.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Koncerty Depeche Mode se vyznačují tím, že si je může užít i člověk, který není úplně skalní fanoušek. Kapela má perfektní atmosféru a jeden z nejlepších fanklubů a publikum ji vytvoří skvělou atmosféru,“ říká Hana Slívová z kulturní redakce Aktuálně.cz.

Eden vyprodali, teď si rezervovali O2 arenu. Depeche Mode se v lednu vrátí do Prahy

Číst článek

Poslední návštěva Depeche Mode zavedla černě oděné fanoušky na pražský stadión Eden loni v květnu. Do Česka přivezli čerstvou novinku Spirit. Politikou ovlivněné album ukázalo posluchačům opět trochu odlišný zvuk. Podle některých publicistů přivádí skupinu k blues.

Pomalejší písně doplňují na živých vystoupeních hity jako Barrel Of A Gun, Stripped nebo Walking In My Shoes. Naopak Enjoy The Silence nebo Personal Jesus dokážou publikum ke konci koncertu s jistotou rozhýbat. Obdobný setlist lze očekávat i ve středu poslední na koncertu v O2 aréně.

„Depeche Mode stárnutí docela sluší. Dave Gehen pořád dobře zpívá, je vidět, že ej to baví a je otázka, jak budou znít nové písně v pomalejším tempu,“ říká novinářka.

Depeche Mode pokračují cestu po Evropě východním směrem, pak se přemístí do Jižní Ameriky, pak se vrátí do Evropy na festivaly a vše zakončí dvojkoncertem v Berlíně.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme