Nikdo nenahradí Chestera Benningtona, tvrdí kritik. Kapela se pravděpodobně rozpadne

Americký zpěvák Chester Bennington zemřel. Jednačtyřicetiletý frontman kapely Linkin Park se podle losangelské policie oběsil ve své rezidenci v Los Angeles. Zanechal po sobě celkem 6 dětí. V jednom z dřívějších rozhovorů uvedl, že trpěl psychickými problémy kvůli sexuálnímu zneužívání v dětství.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeho motiv ke spáchání sebevraždy není úplně jasný. Bennington bojoval s drogami i s alkoholem. V jednom z rozhovorů řekl, že ho jako chlapce obtěžoval starší muž. Podlomilo to jeho sebevědomí, a uvažoval proto o sebevraždě. Kvůli této zkušenosti zřejmě trpěl celoživotní úzkostí.

Zemřel Chester Bennington, zpěvák kapely Linkin Park se oběsil

Číst článek

Sebevraždu spáchal v den nedožitých 53. narozenin hudebníka Chrise Cornella ze Soundgarden, který se v květnu oběsil a Bennington mu zazpíval na jeho pohřbu. V době úmrtí Bennington Cornellovi napsal otevřený dopis, „díky, že jsem mohl být součástí tvého života,“ píše v něm mimo jiné.

Server TMZ.com uvádí s odvoláním na zdroje u vyšetřovatelů, že v místě sebevraždy byla nalezena poloprázdná láhev alkoholu, nikoliv však jakékoliv drogy. Server má k dispozici také fotografie z místa činu.

Ke smrti Chestera Benningtona se vyjádřila i manželka Chrise Cornella Vicky na svém Twitteru: „V momentě, kdy jsem si myslela, že mé srdce už nemůže být více zlomené... Miluji tě T.“

Skupina Linkin Park se proslavila písněmi jako jsou Breaking The Habit nebo Numb. Tématem těchto písní byla často deprese nebo pocit frustrace a charakteristickou podobu jim dával právě Benningtonův hlas. Jak teď bude kapela fungovat bez něj?

Budoucnost je nejasná. Podle hudebního publicisty Petra Adámka se kapela spíše rozpadne.

„Ať přemýšlím, shora zdola, zleva zprava, nedokážu si představit nikoho, kdo by Chestera dokázal nahradit. A hlavně si myslím, že kapela je natolik silná duševně, že se o to nebude ani snažit,“ říká Radiožurnálu Petr Adámek o budoucnosti kapely Linkin Park, která ještě minulý měsíc koncertovala v Praze.

Štěpán Sedláček, rez Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme