OBRAZEM: Legendární Depeche Mode vyprodali pražský Eden, fanoušky čekaly přísné kontroly

Depeche Mode pražský koncert na vyprodaném fotbalovém stadionu ve vršovickém Edenu odstartovali skladbou Going Backwards z nové desky Spirit. Do Česka se vrátili po třech letech. Koncert provází zvýšená bezpečnostní i dopravní opatření.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ještě před Depeche Mode večer otevřela mladá britská synth-popová kapela F.O.X. a dánské alternativní duo The Raveonettes. Populární „depešáci" početné publikum navnadili reprodukovaným úvodem s písní Revolution z repertoáru The Beatles a novinkou Cover Me.

Depeche Mode v Praze koncertují v rámci turné Global Spirit Tour, na němž představují nové album Spirit. Turné začalo 5. května ve Stockholmu.

Evropská koncertní série bude zakončena 23. července v rumunské Kluži. Pokračovat pak bude v Severní a Jižní Americe. Koncert s očekávanou návštěvou kolem 20 000 lidí si vyžádal zvýšená bezpečnostní i dopravní opatření.

Skupina vznikla v roce 1980 v britském Basildonu. Celosvětově kapela podle dostupných zdrojů prodala na 100 milionů alb a singlů. Poprvé Depeche Mode v Praze vystoupili 12. března 1988, osm let po svém založení.

Poprvé za komunistického režimu v tehdejším Československu vystoupila skupina obsazující svými písněmi přední místa světových hitparád a zbožňovaná teenagery. Naposledy se v Česku představila v únoru 2014.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme