Kovbojský klobouk a kytara vzhůru nohama. Zemřel legendární bluesový kytarista Otis Rush

Ve věku 84 let zemřel v sobotu legendární bluesový kytarista a zpěvák Otis Rush. Jeho vášnivá, jazzem podbarvená hudba ovlivnila řadu umělců, od Carlose Santany a Erica Claptona po rockovou kapelu Led Zeppelin. Rush podlehl komplikacím, které se u něj objevily po mrtvici v roce 2003. Informoval o tom jeho dlouholetý manažer Rick Bates.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rush se narodil ve Philadelphii v Mississippi, jako dospělý se však usadil v Chicagu a začal zde vystupovat v místních klubech. Nosil kovbojský klobouk a někdy pro efekt brnkal na kytaru, kterou měl vzhůru nohama. Slávu mu vynesla již jeho první nahrávka z roku 1956, píseň I Can't Quit You Baby.

V roce 1999 získal Rush cenu Grammy za nejlepší tradiční bluesovou nahrávku, kterou se stala Any Place I'm Going. V roce 1984 byl uveden do bluesové síně slávy, což je ocenění udělované americkou neziskovou organizací Blues Foundation, napsala agentura AP.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme