Ozzy Osbourne v Praze zpíval pro 35 tisíc fanoušků. Přijeli i Johnny Depp a Alice Cooper

Středeční koncert Ozzyho Osbourna si v pražských Letňanech nenechalo ujít kolem 35 tisíc fanoušků. Osbourne se svou kapelou v hodinu a půl dlouhém setu zahrál nejslavnější skladby jak ze své sólové éry, tak i několik písní od legendárních Black Sabbath, se kterými vystupoval jako zpěvák.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Ozzy Osbourne na britském festivalu Download 11. června 2018. Fotografování v Praze jeho management ČTK neumožnil.

Zpěvák Ozzy Osbourne na britském festivalu Download 11. června 2018. Fotografování v Praze jeho management ČTK neumožnil. | Zdroj: Fotobanka Profimedia, Český rozhlas

Vitální a zjevně dobře naladěný Ozzy Osbourne nabídl publiku například hity Mr. Crowley, No More Tears, Suicide Solution, Crazy Train, Mama I'm Coming Home nebo I Don't Know. Z éry Black Sabbath zazněly mimo jiné War Pigs nebo přídavkový Paranoid.

Bez oficiálních fotek

Zajímavostí je, že česká agentura ČTK nemohla Ozzyho Osbourna koncertu fotit. Neumožnil to prý zpěvákův management.

Turné Farewell World Tour označují pořadatelé jako poslední, ale pravděpodobně se protáhne až do roku 2020.

Devětašedesátiletý Osbourne slaví na turné 50. výročí své umělecké dráhy jako sólový umělec i jako zpěvák skupiny Black Sabbath, která byla založena v roce 1968.

Johnny Depp a Alice Cooper na pódiu

Vystoupení hlavní hvězdy Ozzyho Osbourna v pražských Letňanech předcházel koncert formace Hollywood Vampires, kterou mimo jiné tvoří herec Johnny Depp, zpěvák Alice Cooper nebo kytarista Aerosmith Joe Perry.

Téměř zaplněnému areálu zahráli rockovou klasiku od AC/DC, Doors, Davida Bowieho nebo Motörhead. Hollywood Vampires vznikli před třemi lety a hrají rockovou hudbu ze 70. let.

Slavný „Pirát z Karibiku" zahrál na kytaru, ale také spolu s Cooperem několik písní zpíval, mimo jiné Bowieho Heroes. Skupina dále hrála hity jako Ace of Spades (Motörhead), Break on Through (Doors), Sweet Emotions (Aerosmith) nebo The Jack (AC/DC). Dalšími předskokany byly španělští Lords of Black a zpěvák amerických Korn Jonathan Davies.

Americký herec Johnny Depp (vlevo) a hudebník Alice Cooper (vpravo) ze skupiny Hollywood Vampires v Praze | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Fronty u vstupu

Začátek koncertu provázely dlouhé fronty u vstupu do areálu, kde museli návštěvníci procházet bezpečnostní kontrolou a dostávat pásky pro vstup do některých sektorů, například na tribuny. Na travnaté ploše se také podepsal nedávný déšť, místy se měnila v hluboké bláto.

Pražský magistrát kvůli koncertu uzavřel až do půlnoci některé ulice v Praze 18 a 19. Dopravní podnik posílil metro na trase C a po skončení koncertu zvýšil počet souprav i na ostatních linkách.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme