Zemřel bluesový zpěvák Petar Introvič. Frontmanovi pražských Bluesberry bylo 68 let

Ve věku 68 let zemřel ve čtvrtek frontman pražské kapely Bluesberry, bluesový zpěvák, harmonikář, kytarista a skladatel Petar Introvič. Zemřel po dlouhém boji s následky vážného zranění. Na facebooku to oznámil zpěvákův syn Petr Introvič. Podle webu Bluesberry měl Petar Introvič loni v červnu nehodu na kole, po níž skončil ve vážném stavu v nemocnici. Skupina pak rušila plánované koncerty.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve věku 68 let zemřel frontman pražské kapely Bluesberry, bluesový zpěvák, harmonikář, kytarista a skladatel Petar Introvič.

Ve věku 68 let zemřel frontman pražské kapely Bluesberry, bluesový zpěvák, harmonikář, kytarista a skladatel Petar Introvič. | Zdroj: Profimedia

„S hlubokým zármutkem v srdci oznamuji, že dnes v podvečer po dlouhém boji s následky vážného zranění navždy odešel můj otec, náš bluesový král, cyklista, šoumen, přítel, kamarád a v neposlední řadě dobrý a slušný člověk - Petar Introvič,“ uvedl hudebníkův syn.

Petar Introvič byl zakladatelem hanspaulské skupiny Bluesberry, která vznikla v roce 1971. V podání kapely mohli lidé slyšet blues, boogie, funk i rockově laděné skladby. V roce 1982 se skupina stala vítězem českého folkového festivalu Porta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme