Policie představila sbírku odcizených věcí z Lennonovy pozůstalosti. Yoko Ono je zřejmě ukradl řidič

Dvoje Lennonovy brýle představila berlínská policie ve sbírce kradených předmětů. | Zdroj: Reuters

Berlínská policie shromáždila zhruba sto kradených předmětů, které patřily Johnu Lennonovi. Mnoho z kradených věcí našla policie v pondělí v autě Němce tureckého původu. Ten je pravděpodobně získal od Turka, který byl řidičem Lennonovy manželky Yoko Ono přes deset let a věci kradl nejčastěji u ní v bytě.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní mluvčí uvedl, že mezi nalezenými věcmi jsou dvoje Lennonovy brýle, jedny i s receptem od newyorského optika, pak také tři diáře, blok s písněmi, originální záznam koncertu Beatles z roku 1965 nebo hudební ocenění.

Berlínští policisté už dříve kvůli nálezu některých věcí Yoko Ono zkontaktovali a sešli se s ní na německém konzulátu v New Yorku. Řekla jim tehdy, že si krádeží nevšimla hned, protože se jednalo o věci běžné denní potřeby, navíc měl Lennon například několik brýlí a ztrácely se v místnostech, kde se pohybovalo mnoho personálu.

Turecký řidič, kterého policie z krádeží podezřívá, si už před deseti lety odseděl ve vězení 60 dní za tajné pořizování fotografií v bytě Yoko Ono.

Marie Jakšičová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme