Poslední modlitba Marty Kubišové: Nechci, aby na mě fanoušci vzpomínali se smutkem

V Brně v neděli večer odstartuje poslední turné Marty Kubišové. Jmenuje se „Marta naposledy“. Zpěvačka pro své fanoušky v Česku připravila celkem 6 koncertů. Poslední vystoupení pak bude v den jejích narozenin 1. listopadu v Českých Budějovicích. Podle svých slov končí Marta Kubišová svou pěveckou kariéru kvůli zdravotním problémem. Její rozhodnutí je prý definitivní.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Nechci, aby na mě vzpomínali smutkem, ale rozhodně jsem chtěla ukončit pěveckou kariéru tak, aby na mě vzpomínali jako na živého člověka. Aby ke mně nepociťovali soucit,“ řekla Radiožurnálu zpěvačka Kubišová.

V říjnu 2016 vydala desku Soul, kterou označuje za svou poslední. Vybrala si převzaté melodie ze zlatého fondu americké populární hudby. Jsou opatřené českými texty.

Jedním z důvodů ukončení kariéry Kubišové je její zdravotní stav. Předloni prodělala infarkt, který ji „vyvedl z omylu o nesmrtelnosti“. Jak nedávno řekla, po ukončení pěvecké kariéry by ráda napsala knihu o svém životě.

Kubišová byla jednou z hvězd československé hudební scény 60. let. Za normalizace se ocitla v nemilosti komunistického režimu. Působila také jako mluvčí Charty 77. K veřejnému vystupování se mohla vrátit po listopadu 1989.

Veronika Malá, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme