Skupina Pearl Jam zrušila svůj koncert v Praze. Frontman Eddie Vedder má nemocné hlasivky

Americká kapela Pearl Jam zrušila své páteční vystoupení v Praze v O2 areně. Frontman Eddie Vedder má nemocné hlasivky po víkendovém vystoupení ve Francii na festivalu Lollapalooza, kde se nadýchal prachu a kouře z nedalekých lesních požárů. Návštěvníci dostanou peníze za zakoupené vstupenky zpět v místě nákupu, uvedla kapela na svém instagramovém profilu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Pearl Jam Eddie Vedder

Zpěvák Pearl Jam Eddie Vedder | Foto: SplashNews.com | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Doufali jsme, že se Ed před zítřejším (pátečním) vystoupením uzdraví. Navštívil doktora v Praze a pokračuje v léčbě, hlas bohužel stále nemá,“ oznámila kapela fanouškům, kterým vyjádřila „upřímnou omluvu“. „Vždycky jsme tady u vás měli památná vystoupení a jsme stejně jako vy hluboce zklamáni,“ napsali Pearl Jam.

Pražský koncert je již druhým, které musela kapela zrušit kvůli Vedderovým potížím s hlasivkami. Středeční koncert ve Vídni se také neuskutečnil.

Koncerty zahraničních hvězd v Česku lákají ‚vstupenkové šmejdy‘. Bylo nás víc, smutní podvedená fanynka

Číst článek

Frontmanův hlas podle vyjádření kapely poškodila čtyřicetistupňová vedra, prach a kouř při vystoupení 17. července nedaleko Paříže.

Pearl Jam vznikla v roce 1990 v americkém Seattle, odkud pochází i třeba Soundgarden nebo Alice in Chains. Navzdory svým sporům s „hudebním establishmentem“, například společností Ticketmaster, se kapela stala jedním z nejpopulárnějších hudebních uskupení 90. let.

Společně s Nirvanou patří mezi hlavní představitele rockového hudebního stylu grunge, k jehož vývoji Pearl Jam značně přispěli v roce 1991 svým albem Ten, které obsahuje hity jako Alive, Jeremy nebo Even Flow.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme