Příběhy 2017: Nabitý rok kapely Chinaski - nové album, vyprodaná hala i změna sestavy

Nové cédéčko, velkolepé koncerty a potom rozpad. Tohle všechno letos zažila kapela Chinaski. Za akčním rokem úspěšné kapely se v seriálu Příběhy 2017 ohlížel Radiožurnál.

Seriál Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina Chinaski při svém turné v O2 aréně

Skupina Chinaski při svém turné v O2 aréně | Foto: Tomáš Beran | Zdroj: facebook kapely Chinaski

Není nám do pláče! Tak se jmenuje písnička ze stejnojmenného alba kapely Chinaski. Je na něm 12 písniček a posluchači je poprvé slyšeli letos v květnu. Jak CD vznikalo, popsal na jaře v rozhovoru pro Radiožnál frontman kapely Chinaski Michal Malátný:

'Naposledy.' Skupina Chinaski v současné sestavě končí, většina členů dala kapele sbohem

Číst článek

„Od ženy a rodičů jsem dostal elektrické piano, dali jsme dort a kafe. Všichni odjeli nebo usnuli a já jsem v deset večer zůstal sám s novým pianem. Nový nástroj vždycky inspiruje k něčemu novému.“

Chinaski album nahrávali v Austrálii i na Novém Zélandu - právě tam se kapela naučila Maorský tanec Haka a slíbila, že když na podzim zaplní pražskou O2 arenu, tak tanec předvede před diváky - a to se taky stalo.

Fanoušci kapely byli ale po skončení koncertu zaskočeni - z původní sestavy ocházejí čtyři členové a zůstává zpěvák Michal Malátný a kytarista František Táborský.

Jak uvedli na facebooku – členové se nerozcházejí ve zlém. Potřebují kapelu dělat jinak a chtějí to zkusit s novými lidmi. Poslední koncert v původní sestavě odehráli Chinaski před pár dny v brněnském Sonocentru. Fanoušci si poslední okamžiky točili na mobily a společně s hudebníky si připomněli písničky jako Tabáček nebo 1970.

Poprocková skupina Chinaski, dvojnásobně držitelka ceny Anděl udělované Akademií populární hudby, patří k nejúspěšnějším formacím české hudební scény posledního čtvrtstoletí. Vznikla jako kapela Starý hadry v roce 1987. Za prodej nahrávek skupina Chinaski získala několik zlatých desek.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme