Zemřel bubeník kapely Citron a podnikatel Radim Pařízek. Bylo mu 67 let

Ve věku 67 let zemřel rockový bubeník a mediální podnikatel Radim Pařízek. Informaci potvrdil portálu Digitální rádio Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů společnosti Digital Broadcasting, která provozuje celoplošný multiplex 24.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Pařízek

Radim Pařízek | Foto: Adolf Horsinka | Zdroj: MAFRA / Profimedia

Pařízek se narodil 1. listopadu 1953 v Českém Těšíně, neodmyslitelně byl spjat zejména s heavymetalovou kapelou Citron, kde působil jako bubeník, aktivní byl ale také v mediální branži.

Ceny Anděl zveřejnily seznam letošních nominací. Favoritem je tentokrát Lenka Dusilová

Číst článek

„Podlehl komplikacím spojeným s nedávnou operací. Celý náš tým na něj vzpomíná, pracujeme všichni dál, jak by si on určitě přál,“ uvedl provozovatel DVB-T2 multiplexu 24 v tiskovém oznámení.

Radim Pařízek byl známý zejména jako vlastník společnosti Digital Broadcasting, která provozovala celoplošný DVB-T2 multiplex 24 a v minulosti také Regionální síť 7. Z rozhlasových stanic Pařízkovi patřilo dopravní Rádio Dálnice, dále Rádio Čas a Čas Rock.

Do pomyslné kroniky digitálního vysílání v České republice se Pařízek zapíše právě jako jednatel společnosti Digital Brodcasting, která vybudovala celoplošný multiplex 4, později multiplex 24, a postavila tak plnohodnotnou konkurenci k doposud dominantním Českým radiokomunikacím.

S Rádiem Dálnice měl ostravský podnikatel velké plány. Chtěl vybudovat celoplošnou rozhlasovou stanici, která bude volbou číslo jedna pro řidiče při jízdě po České republice, a to nejen tuzemské, ale i zahraniční. Rádio Dálnice plánovalo vysílat dopravní zpravodajství v několika jazycích. S projektem oslovil Pařízek i Český rozhlas.

Lukáš Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme