České videohře Machinárium je deset let. Jubileum oslaví koncertem, kterého se zúčastní i robot

Skupina Orbital nebo hudebník C418, který složil hudbu k počítačové hře Minecraft. To jsou někteří skladatelé, kteří přispěli na remixové album k české videohře Machinárium. Té se ve světě prodalo několik milionů kopií. K desátému výročí od vydání hry tak tvůrci připravili na středeční večer v pražském Paláci Akropolis speciální koncert. Na něm vystoupí hlavní hrdina počítačové hry – robot Josef.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Hodge a Floex.

Tom Hodge a Floex. | Foto: Ashley Rommelrath | Zdroj: Český rozhlas

Malý robot Josef se snaží pomáhat svému městu. Obyvatelé města Machinarium totiž trápí bratrstvo Černočepičářů. To je základní zápletka počítačové hry, kterou vytvořili čeští animátoři a vývojáři jenom pomocí ručních kreseb.

Multimediální umělec Floex představí společný projekt se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu

Číst článek

Hudbu ke hře Machinárium složil český hudebník Tomáš Dvořák alias Floex. Ten si ve středu večer na pódium přizve také svítící model robota Josefa, který se chopí bicích. Společně zahrají ještě se zpěvačkou Never Sol.

Floex společně s londýnským pianistou Tomem Hodgem a Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu nahráli minulý rok desku A Portrait Of John Doe. Za ni získali hudební ocenění Anděl v kategorii alternativa a elektronika.

Martin Hrnčíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme