Festival Rock for People se kvůli epidemii opět odkládá. Pořadatelé ho přesunuli na rok 2022

Festival Rock for People, který se měl v červnu konat na letišti v Hradci Králové, se kvůli pokračující epidemii koronaviru neuskuteční. Organizátoři jej posunou o rok na 16. až 18. června 2022. Na internetových stránkách festivalu to potvrdili pořadatelé. Festival byl kvůli epidemii zrušen již v roce 2020.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závěrečným vystupujícím na hlavní scéně letošního Rock for People se stali Franz Ferdinand, kteří se na festival vrátili po sedmi letech. Kvintet pojmenovaný po rakouském arcivévodovi Františkovi Ferdinandu d'Este si získal mnoho fanoušků svými melodickými skladbami Take Me Out, This Fire nebo Do You Want To.

Festival Rock for People se v roce 2021 neuskuteční, pořadatelé ale chystají náhradní program | Foto: Petr Klapper | Zdroj: Petr Klapper

„Bohužel vývoj epidemiologické situace nám již podruhé neumožňuje uspořádat náš klasický mezinárodní festival v plném rozsahu. Se všemi hlavními interprety z letošního ročníku jsme v kontaktu a řešíme jejich účast na rok 2022,“ uvedl ředitel festivalu Michal Thomes.

Letos měla na festivalu vystoupit slavná americká kapela Green Day. Zakoupené vstupenky podle pořadatelů zůstávají v platnosti na příští rok.

Festival Colours of Ostrava nebude ani letos. ‚Je to jeden z nejtěžších okamžiků,‘ říkají pořadatelé

Číst článek

Na letišti by se místo festivalu Rock for People mohla konat alternativní akce. „Nevzdáváme se a chystáme letos tak trochu jiný Rock for People. Hned jak bude jasné, za jakých podmínek lze akce pořádat, oznámíme detaily,“ uvedl Thomes.

Loni se na letišti odehrála akce v menším rozsahu pod názvem Rock for People Home.

Organizátoři festivalu nyní pracují na úpravách královéhradeckého festivalparku. „Letos jsme se stali provozovatelem celého festivalového areálu v Hradci Králové a plánujeme v něm významné změny. Za rok chceme návštěvníkům, na oplátku za jejich trpělivost, nabídnout znatelně vylepšený prostor,“ uvedl Thomes. Fanouškům festivalu poděkoval za to, že ponecháním si vstupenek pomáhají kultuře přežít.

Zakoupené vícedenní a jednodenní vstupenky všech kategorií i ubytování v kempech zůstávají v platnosti na rok 2022. „V případě závažné potřeby vrácení vstupenky se mohou držitelé obracet na pořadatele e-mailem na vstupenky@rockforpeople.cz do 30. července. Jejich žádost bude individuálně posouzena,“ uvedli pořadatelé.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme