V Hradci Králové končí festival Rock for People, zahrají Green Day. Organizátoři hlásí vyprodáno

Na letišti v Hradci Králové končí festival Rock for People. Hlavní hvězdou závěrečného programu bude americká kapela Green Day. Pořadatelé letos sázejí především na zahraniční kapely. Právě kvůli slavné skupině Green Day byl festival přesunutý z července na červen. Z dalších kapel se představí punkrocková formace Sum 41 nebo Weezer.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Billy Joel Armstrong při vystoupení skupiny Green Day

Billy Joel Armstrong při vystoupení skupiny Green Day | Foto: Getty Images, Imagenet, MTV Networks Europe (Press Office)

Greeen Day - Punk-rocková čtveřice, která stojí za hity jako Holiday, 21 guns nebo Basket Case, se do Česka vrací po pěti letech a podle pořadatelů by měla odehrát až dvě hodiny dlouhý set. Před čtyřnásobnými držiteli ceny Grammy se v areálu královehradeckého letiště představí i další punk-rocková legenda - kapela Sum41. 

Pivo za sedmdesát, speciál i za sto korun. Na festivalu Rock for People nezdražily jen vstupenky

Číst článek

Na hlavní scéně vystoupí poslední den festivalu jako jediná česká kapela Vypsaná fixa. Její koncert bude speciální, protože tradiční účastník Rock for People bude hrát písně na přání diváků.

Z českých hudebníků také vystoupí zpěvák 7krát3, skupina We Are Domi nebo projekt Kašpárek v rohlíku.

Rock for People začal 15. června. Ve festivalovém areálu jsou tisíce fanoušků a další stále přijíždějí. Na závěrečný den by podle organizátorů mohlo dorazit rekordních pětatřicet tisíc lidí - všechny lístky jsou totiž úplně vyprodané. 

Podle organizátorů festivalu je letošní 26. ročník zlomový, rozpočet festivalu poprvé překročil 100 milionů korun. Počet prodaných vstupenek už několik let nesdělují. V letech 2021 a 2022 se stali celoročním provozovatelem areálu, ve kterém se festival koná. Rozšířili jeho kapacitu na 35 tisíc návštěvníků denně.

Festival se na bývalém vojenském letišti koná od roku 2007, kam ho z kapacitních důvodů přestěhovali z Českého Brodu. V Hradci Králové ho v minulých letech navštěvovalo přes 20.000 příznivců převážně rockové hudby. Loni se v Hradci Králové v srpnu uskutečnil festival Rock for People Hope, který byl náhradou za Rock for People zrušený kvůli covidovým restrikcím.

ela, jvik, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme