Rolling Stones odstartovali písní Street Fighting Man. Koncert si užívaly desítky tisíc fanoušků

Britští rockeři Rolling Stones odstartovali koncert v pražských Letňanech. Za jásotu desítek tisíc fanoušků zahráli jako první píseň Street Fighting Man. Během dne do areálu mířily davy lidí s obrázky vyplazených jazyků na tričkách. Rolling Stones se po patnácti letech vrátili do Prahy, kde od roku 1990 vystupují popáté. Naposledy v Česku zahráli v roce 2007 v Brně.

Tento článek je více než rok starý.

Foto a video Praha (Aktualizováno: 23:15 4. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pořadatelé koncertu očekávali nejméně 50 tisíc diváků. Na středeční koncert, který je součástí turné No Filter Tour, přijeli do Letňan kromě těch českých i fanoušci z různých koutů Evropy.

‚Ahoj Praho,‘ pozdravil Jagger desetitisíce fanoušků Rolling Stones. První píseň byla Street Fighting Man

Číst článek

„Tohle je můj 28. koncert Rolling Stones," řekl postarší divák z Nizozemska, který byl v areálu letňanského letiště mezi prvními.

Na pražský koncert se vypravil se svým synem, přičemž letos už skupinu kolem zpěváka Micka Jaggera uvidí počtvrté. Zhruba od čtvrté hodiny odpoledne už ke vstupu do dějiště koncertu od konečné linky C proudili lidé prakticky bez ustání.

„Málem jsem nedojela domů, jak bylo kvůli Rolling Stones plné metro,“ popsala situace reportérka serveru iROZHLAS.cz Kristýna Novotná. Fronty se však u bezpečnostních kontrol tvořily jen minimálně.

Koncert britských rockových legend přitáhl do Prahy i fanoušky ze zámoří. „Byl jsem na koncertě v roce 2006, když přijeli do Argentiny, a pak ještě v roce 2016, teď jdu potřetí," řekl šestadvacetiletý návštěvník z Buenos Aires oblečený v dresu fotbalové hvězdy Lionela Messiho.

Do Prahy přijel z Ruska, kam jel na fotbalový šampionát, a v davu příchozích nebyl jediným zástupcem své země.

Dvojice Italů zase uvedla, že doma v regionu Apulie zavřeli svoji restauraci jenom kvůli tomu, aby si mohli naživo vyslechnout své oblíbené hity. Publikum v Letňanech zároveň není pestré jen národnostně, ale i věkem diváků, a zastoupení v něm mají takřka všechny věkové kategorie.

Posílené metro pojede o hodinu déle

První ze dvou předkapel by začala hrát kolem 18.00, hlavní hvězdy večera předstoupily před fanoušky kolem 20.30. Lidé, kteří budou z koncertu po skončení odjíždět, by podle policie měli využít zejména městskou hromadnou dopravu.

Provoz metra bude ve středu mimořádně posílen a o hodinu prodloužen. Pojede tedy až do jedné hodiny ranní.

Několik ulic v okolí letňanského letiště je od rána uzavřených a vjíždět do nich mohou pouze vozy integrovaného záchranného systému, městské hromadné dopravy a lidé, kteří v oblasti bydlí. Na bezpečnost celé akce dohlíží několik stovek policistů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme