Návrat po 40 letech. ABBA se dala znovu dohromady, chystá i koncert svých mladých hologramů

Švédská popová skupina ABBA se bezmála 40 let po rozpadu dala opět dohromady a vydává nové album. Hudebníci to ve čtvrtek oznámili v online přenosu, podle kterého příští rok v Londýně chystají i digitální koncert ve své vlastní aréně. „Nahráli jsme nové album,“ uvedli 76letý Björn Ulvaeus a 74letý Benny Andersson, představitelé mužské poloviny legendární čtveřice

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédská popová skupina ABBA

Švédská popová skupina ABBA | Zdroj: Reuters

76letý Björn Ulvaeus řekl, že když před třemi lety byli společně ve studiu, natočili dvě písně. O tom fanoušci už od roku 2018 věděli. Pak si ale členové ABBY řekli, že když už nahráli dvě, byla by škoda, aby z toho nevzniklo celé nové album.

Všech 10 skladeb tak vyjde 5. listopadu. Album ponese název Voyage. První ochutnávku už ohodnotili hudební kritici a fanoušci z celého světa. Skupina zatím zveřejnila skladby „I Still Have Faith In You“ a „Don't Shut Me Down“.

Co by to ale bylo za novou desku bez turné. ABBA v těchto dnech staví v Londýně zcela novou arénu. Právě v ní se od května 2022 - tedy půl století poté, co se skupina dala dohromady - bude hrát jeden stejný koncert stále dokola.

Na pódiu budou 4 hologramy členů švédské skupiny ve své mladé podobě. Hudebníci se postavili před 160 kamer a ty zabraly každý jejich pohyb. Lístky se začnou prodávat příští týden. 

We are on our way back! Thank you for waiting.

#ABBAVoyage is the concert we've always wanted to perform for our fans. The journey is about to begin!

Pre-order @ABBA’s new album ‘Voyage’, out 5th November, for access to the exclusive ticket pre-sales.

abbavoyage.com

19:02 – 02. 09. 2021

3634 13923

„Na jaře 1982 jsme si dali pauzu a teď jsme se rozhodli, že je na čase ji ukončit,“ uvedla ABBA v prohlášení. „Říká se, že čekat víc než 40 let mezi deskami je neuváženost, takže jsme nahráli pokračování k The Visitors," dodala skupina.

Právě album The Visitors z roku 1981 bylo dosud posledním z repertoáru švédské čtveřice. Skupinu založili počátkem 70. let Ulvaeus a Andersson se svými tehdejšími partnerkami Agnethou Fältskogovou a Anni-Fridou Lyngstadovou.

Během následujícího desetiletí se z ní stal fenomén, který pravidelně bodoval v hudebních žebříčcích řady zemí. ABBA po celém světě prodala stovky milionů alb a singlů, čímž se zařadila mezi nejprodávanější umělce historie.

Jiří Štefl, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme