Rozhlasový symfonický orchestr otevře koncertem v Rudolfinu 92. sezonu, zazní Bernstein a Mahler

Symfonický orchestr Českého rozhlasu v pondělí otevírá 92. sezónu. Na večerním koncertu v pražském Rudolfinu zazní hudba Leonarda Bernsteina a Gustava Mahlera. Přímý přenos od půl osmé večer vysílá Český rozhlas Vltava.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Symfonický orchestr Českého rozhlasu | Foto: Petr Horník | Zdroj: Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Přímý přenos od 19.30 večer vysílá Český rozhlas Vltava. Zahajovací koncert nové sezony bude poctou Leonardu Bernsteinovi - od jeho narození totiž letos uplynulo sto let.

Je známý především jako autor muzikálu West Side Story, koncert ho ale představí jako autora duchovní hudby, který se hlásí k evropské tradici klasické hudby.

Kdo přijde na koncert dřív, může se setkat i s dirigentem Johnem Axelrodem, který se v pouhých 16 letech stal Bernsteinovým žákem.

Axelrod absolvoval Harvardskou univerzitu a později Petrohradskou univerzitu. Kromě Bernsteina se vzdělával také u ruského dirigenta Ilji Musina. V současnosti působí jako umělecký, hudební a generální ředitel Královského symfonického orchestru v Seville.

Hodinu před začátkem koncertu, tedy od 18.30, se v Západním salonku v 1. patře Rudolfina uskuteční setkání s dirigentem Johnem Axelrodem. Provází muzikoložka Eva Hazdrová-Kopecká. Vstup je volný pro abonenty a držitele vstupenek na tento koncert.

šte Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme