Spice Girls se vrací. Na turné po Británii ale pojedou bez Victorie Beckhamové

Slavná britská skupina Spice Girls oznámila návrat na koncertní pódia. Členky kapely se dají znovu dohromady kvůli turné po Velké Británii, které se uskuteční příští rok v červnu. Skupina bude nicméně vystupovat pouze ve čtyřech, bez Victorie Beckhamové, informovala v pondělí BBC. „Peprné holky“ se proslavily v devadesátých letech, činnost skupina ukončila v roce 2000.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spice Girls během modní přehlídky v roce 2007 v Hollywoodu

Spice Girls během modní přehlídky v roce 2007 v Hollywoodu | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Britské turné začne 1. června 2019 v Manchesteru, následovat budou koncerty v Coventry, Sunderlandu, Edinburghu, Bristolu a Londýně. Prodej lístků bude zahájen v sobotu v 11.30 SEČ.

Skupina vznikla „uměle“ v roce 1994 a mezinárodní slávu si získala hned prvním singlem Wannabe. Vrchol kariéry pro ni znamenal rok 1997, kdy vyšla druhá deska Spiceworld, natočen byl i stejnojmenný film. Tehdy byly Spice Girls korunovány cenou Brit Awards královnami britského popu.

V roce 1998 opustila skupinu Geri Halliwellová, nyní Hornerová a zbývající čtveřice se rozešla po vydání alba Forever v roce 2000.

Všechny Spice Girls se víceméně pokoušely o sólovou kariéru, prorazit se ale podařilo jen Hornerové, známé jako Ginger Spice, a Melanii Chisholmové alias Mel C. Victoria Beckhamová se proslavila manželstvím s fotbalistou Davidem Beckhamem a kariérou módní návrhářky. Členkami kapely jsou ještě Emma Buntonová a Melanie Brownová alias Mel B.

Právě Mel B v pondělí v rozhovoru s televizní stanicí ITV uvedla, že po britském turné by mohlo následovat i turné celosvětové. A jak dodala, doufá, že se k nim Victoria na některá vystoupení připojí.

„Jsme jen čtyři. Doufám, že Victoria se k nám v určitém okamžiku připojí. Byla by ostuda, kdyby to neudělala," prohlásila Mel B.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme