Zpěvák Sting do Slavkova u Brna nepřijede. Koncert kvůli nemoci zrušil

Páteční koncert britského hudebníka Stinga ve Slavkově u Brna se neuskuteční. Zpěvák a mnohonásobný držitel ceny Grammy jej zrušil ze zdravotních důvodů, podobně jako vystoupení v Gentu, Mnichově a Stuttgartu, která se měla uskutečnit ještě před Slavkovem.

Tento článek je více než rok starý.

Slavkov (Aktualizováno: 11:23 10. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sting v Bataclanu

Zpěvák Sting během koncertu v pařížském klubu Bataclan (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Na páteční koncert mířily tisíce fanoušků, zámecký park byl vyprodaný. Pořadatelé kromě Stinga pozvali také zpěvačku Lenku Novou a Vojtěcha Dyka s B-Side Bandem.

Hvězda festivalu Metronome Sting: Nové písně píšu, jen když musím. Je to jako chodit k lékaři

Číst článek

Fanoušci na facebooku vyjadřují lítost, přejí Stingovi hlavně zdraví. Další poukazují na to, že mají kvůli koncertu zamluvenou či zaplacenou také dopravu a ubytování.

Obávají se storno poplatků za zrušení rezervací. Někteří si myslí, že informaci o zrušení koncertu mohli dostat dříve.

Zklamaní jsou fanoušci ve více zemích. Sting v pondělí na poslední chvíli odřekl vystoupení na jazzovém festivalu v belgickém Gentu.

Zrušen byl i středeční koncert v bavorské metropoli Mnichově a také čtvrteční koncert ve Stuttgartu na jihozápadě Německa, kde minulý týden začal desetidenní festival jazz open.

Sting je momentálně na letním turné s koncertním programem My Songs, založeným na nejslavnějších skladbách sedmašedesátiletého hudebníka.

Pořadatelé slibovali dynamickou show, která fanoušky provede celou kariérou Stinga, od působení v kapele The Police na přelomu 70. a 80. let až po velké úspěchy na sólové dráze.

Sting je interpretem hitů jako Englishman in New York, Fields of Gold, Every Breath You Take, Roxanne a Message in a Bottle.

Stingův koncert ve Slavkově měla hostit zámecká zahrada. Město plánovalo řadu opatření kvůli dopravě a parkování.

„Páteční organizační opatření tedy nebudou nutná, nicméně v sobotu 13. července se připravujeme na podobně velkolepé vystoupení norského dua Marcus & Martinus, kdy očekáváme příjezd 10 tisíc fanoušků zejména teenegerovského věku. Z tohoto důvodu budou ve Slavkově platit dopravní omezení a pořadatel bude v sobotu organizovat odstavná parkoviště na ulicích Bučovická a Křenovická dle původních dohod,“ uvedla ředitelka zámku Slavkov Eva Oubělická.

Sting je v Česku poměrně častým hostem. Předloni hrál na Metronome Festivalu na Výstavišti v pražských Holešovicích. Loni v listopadu s jamajským rapperem Shaggym bavili, rozezpívali a roztancovali zaplněné pražské Forum Karlín. V minulosti hrál také v Ostravě. Koncert ve Slavkově měl být jeho prvním vystoupením na jižní Moravě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme