Začíná 23. ročník mezinárodního festivalu Struny podzimu. Otevře ho zpěvačka Laura Mvula

Struny podzimu letos přivezou světově uznávané hvězdy, složí poctu Jiřímu Suchému a Jiřímu Šlitrovi a promítnou řadu hudebních dokumentů i celovečerních filmů. Tento festival začíná v úterý. V programu se objeví třeba legenda – uznávaný saxofonista Charles Lloyd nebo hiphopeři de La Soul. Letošní 23. ročník odstartuje Laura Mvula ve Fóru Karlín.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival Struny podzimu otevře Laura Mvula.

Festival Struny podzimu otevře Laura Mvula. | Foto: Struny podzimu | Zdroj: Struny podzimu

Zpěvačce, pianistce a skladatelce Lauře Mvulu přezdívají Nina Simon moderní doby. Výrazná Britka se silným hlasem kombinuje soul, jazz i R&B prvky. V Praze vystoupí v úterý večer poprvé, a to s filharmonií Brno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná mezinárodní hudební festival Struny podzimu.

Se zpěvačkou vystoupí také tři čeští hudebníci, kteří ji doprovodí jako jazzové trio. Mezi nimi je i Jiří Levíček.

„Ví, jak dát skladbu dobře dohromady, aby držela po všech stránkách,“ řekl Levíček Radiožurnálu.

Prezident festivalu Marek Vrabec upozorňuje na projekt v režii scénografa Michala Cabana. Tam ožije legendární televizní pořad Recital 64, pásmo písniček Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra.

„Připomeneme zlatou éru 60. let unikátním recitálem, který se inspiruje právě touto estetikou Roháčova recitálu, nadčasového klipového pořadu, natočeného v barrandovském ateliéru číslo 4. A my se tuto atmosféru pokusíme přenést do pražského Rudolfina.“

Virtuální realita pro vaše uši. Nasaďte si sluchátka a propadněte šílenství v rozhlasové hře Virtuoso

Číst článek

Struny podzimu zakončí 13. listopadu legendární hiphopeři de La Soul v pražské Lucerně.

„Takový ansámbl, který už před třiceti lety měl tu vlnu obrovské popularity. Teď po třiceti letech vydali novou desku. Tu tady v Praze odprezentují,“ dodal pro Radiožurnál dramaturg festivalu Vilém Spilka.

Deset koncertů v hlavním programu letos doplní i dva samostatné minifestivaly – Offstrings a přehlídka filmů s hudební tématikou Struny ve filmu.

Zuzana Filípková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme