Pirueta i tlesknutí. Basketbalista Fall si vyzkoušel roli ‚nejvyššího dirigenta všech dob‘

Basketbalista Tacko Fall, který nastupuje v NBA za Boston Celtics, se na předvánočním koncertu v tomto americkém městě zhostil úlohy dirigenta a sklidil velký úspěch. Senegalský pivot, jenž podle oficiálního webu ligy měří 226 centimetrů, dirigoval symfonický orchestr Boston Pops jako host v písni Sleigh Ride.

Tento článek je více než rok starý.

Video Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřiadvacetiletého Falla, který je v NBA nováčkem a zatím zasáhl jen do tří zápasů, uvedl na jeviště dirigent bostonského tělesa Keith Lockhart. Než mu předal taktovku, označil ho za nejvyššího dirigenta všech dob.

„Ten, kdo teď přijde na scénu, si za pár měsíců dokázal získat srdce všech. Nejen svými sportovními schopnostmi, ale i svým duchem a širokým úsměvem,“ řekl Lockhart, přibližně o půl metru menší než Fall.

Toho na pódiu přivítal velký aplaus, který v průběhu písně ještě zesílil, když basketbalista doplnil úsporné pohyby taktovkou i o piruetu, tlesknutí nebo rozevláté máchání rukama do stran.

Basketbalista Shaquille O'Neal jako dirigent:

Pro Falla to v premiérové sezoně v NBA nebyla první kuriozita. O začátek ročníku totiž přišel poté, co si při mytí rukou po tréninku nevšiml nízkého stropu a přivodil si otřes mozku.

Fall však nebyl prvním basketbalistou, který si vyzkoušel roli dirigenta Boston Pops. Před devíti lety se taktovky chopil ještě mnohem slavnější Shaquille O'Neal (viz výše).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme