Koncert bez elektřiny. Aby Tata Bojs v kinu Aero šlapala hudba, budou muset šlapat diváci

V pondělí večer vystoupí kapela Tata Bojs v pražském kině Aero na takzvaném cyklokoncertu, kdy pro část vystoupení elektřinu vyrábějí samotní diváci - a to na speciálně upravených kolech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncert Tata Bojs se symfonickým orchestrem Českého rozhlasu

Koncert Tata Bojs se symfonickým orchestrem Českého rozhlasu | Foto: Martin Straka | Zdroj: Český rozhlas

Tata Bojs už si jednou spolupráci s fanoušky, kteří pro ně vyráběli elektřinu, vyzkoušeli před sedmi lety ve Zlíně.

Narozeniny Tata Bojs na Metronome Festivalu uzavře bubeník britské kapely Blur Dave Rowntree

Číst článek

Tentokrát šlápnou do pedálů návštěvníci pražského kina Aero. „Koncert sám o sobě bude takový poloakustický, nebude to úplně naplno jako ve velké hale,“ řekla Radiožurnálu ředitelka kina Zuzana Kameníková.

Komu nebude vadit, že se při koncertu o něco víc zpotí, tomu se jeho výkon promítne i do samotné show Tata Bojs. „Šlapači na kolech budou generovat elektřinu speciálně pro doprovodnou projekci, která tady poběží za kapelou,“ dodává.

Kino Aero už má s cykloelektrárnou také zkušenost. Koncept takzvaného Cyklokina představili poprvé loni v březnu. A návštěvníkům se nápad líbí. „Vesměs jsou nadšení a stává se, že tady stojí fronta diváků, kteří čekají, až se nějaké kolo uvolní. Je jich osm a výdrž diváků je různá. Někdo vydrží šlapat deset minut, někdo dvě minuty,“ popsala Kameníková.

Koncert Tata Bojs pořádá kino v rámci oslav svých dvacátých narozenin. V úterý doplní program přednáška chirurga Tomáše Šebka, který například popíše běžný den lékaře v Jižním Súdánu.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme