Ukradené housle za 100 000 eur se po čtyřech měsících našly u popelnice v Paříži

Italskému profesionálnímu hudebníkovi Enrikovi Teddemu loni v listopadu ukradli housle ve vlaku, když byl na cestě na koncert v Paříži. O čtyři měsíce později se nástroj v ceně 100 000 eur (přibližně 2,4 milionu korun) našel téměř nepoškozený u popelnice ve francouzské metropoli. O šťastném shledání umělce s houslemi informovala francouzská média.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Housle

Krádeže hudebních nástrojů jsou ve Francii v posledních letech stále častější. Organizované skupiny je kradou i na zakázku (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay | CC0 1.0,©

Houslí ležících na chodníku v 18. pařížském obvodu si všimla kolemjdoucí. Ve futrálu byla i vizitka, a tak přes orchestr hudebníka kontaktovala. Žena odmítla nálezné, ale nechala se pozvat na další Teddeův koncert v Paříži.

Nástroj vyrobil Eugenio Degani, benátský houslař z konce 19. století.

Krádeže hudebních nástrojů jsou ve Francii v posledních letech stále častější. Organizované skupiny je kradou i na zakázku. Podle agentury DPA existuje podezření, že se zlodějům nepodařilo najít kupce pro profesionální nástroj, a proto ho odložili.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme