Na pražské ostrovy se vrátí festival United Islands of Prague. Zaměří se i na udržitelnost a diverzitu

Poslední červnový víkend se v Praze uskuteční 18. ročník multižánrového hudebního festivalu United Islands of Prague. Pod heslem „Plujeme zpět na ostrovy“ se festival po pěti letech vrátí z Karlína na pražský Střelecký ostrov, Kampu, Dětský ostrov a Janáčkovo nábřeží. Kromě různorodého hudebního programu organizátoři představí také doprovodný program zaměřený na témata udržitelnosti a diverzity.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival United Islands se znovu uskuteční na ostrovech v centru Prahy v termínu 25.-26. června 2021

Festival United Islands se znovu uskuteční na ostrovech v centru Prahy v termínu 25.-26. června 2021 | Zdroj: United Islands

Letošní ročník s podtitulem „German Edition vol. 2“ slibuje bohatý výběr z české, slovenské i mezinárodní scény. Mezi už zveřejněnými jmény jsou například němečtí Shelter Boys, polská skupina Lor nebo český raper Rohony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s pořadatelem festivalu Davidem Gaydečkou

Podle organizátorů se festival vrátí ke kořenům a originální dramaturgii, kterou po pěti letech opět povede Barbora Šubrtová.

„Výraznější zastoupení bude mít nově urban a electronic music, ale silný základ budou tvořit indie, folk a alternativa, jak jsou návštěvníci z minulých ročníků zvyklí,“ líčí hudební dramaturgyně Šubrtová.

„Pokud to mezinárodní situace dovolí, stane se United Islands prvním letošním mezinárodním hudebním open air festivalem mladých kapel, interpretů a interpretek,“ dodává.

Předzvěst návratu

Vedle koncertů chce festival nabídnout také panelové diskuse, workshopy, přednášky nebo i program pro děti, a to všechno na témata udržitelnosti a diverzity.

Charita Opava chce objíždět festivaly s vlastní kavárnou. Na splnění snu jim chybí poslední tisíce

Číst článek

Spolupracovat na nich bude se subjekty, které se udržitelnosti, otevřenosti nebo veřejnému prostoru dlouhodobě věnují, jako je Skautský institut, Museum Kampa, Asociace Společenské zodpovědnosti nebo Amnesty International.

„Letošní návrat na ostrovy bude sice jen předzvěstí návratu v celém rozsahu v roce 2022, ale doufáme, že si ho s diváky užijeme tak jako některé z nejpovedenějších ročníků v dobách, kdy jsme ještě na ostrovech v centru každoročně působili,“ říká pořadatel festivalu David Gaydečka.

Festival se uskuteční 25. a 26. června. Stejně jako předchozí roky bude vstup na akci zdarma.

Tereza Butková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme