V září vyjde album dosud nepublikovaných písní zpěváka Prince

Fanoušci amerického hudebníka Prince, který zemřel před dvěma lety ve věku 57 let, se mohou těšit na jeho nové album. Dosud nevydané Princeovy skladby by měly vyjít na nové desce 28. září. Informoval o tom tento týden časopis Variety s odvoláním na hudebního manažera Troye Cartera. Ten je poradcem Princeovy rodiny pro správu hudebního dědictví extravagantního zpěváka a kytaristy.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Prince v poločasové show Super Bowlu v únoru 2007

Zpěvák Prince v poločasové show Super Bowlu v únoru 2007 | Zdroj: Reuters

„Po Princeovi zůstalo velké množství písní a videoklipů. Bude trvat velmi dlouho, než prostudujeme všechen materiál,“ řekl Carter.

Naznačil tak, že zářijové album nebude poslední. K jeho obsahu ale zatím uvedl jen to, že se zaměří na jednu hudebníkovu etapu.

Už minulý týden, kdy uplynuly přesně dva roky od smrti Prince Rogerse Nelsona, jak znělo muzikantovo celé jméno, zveřejnila společnost Warner Bros. dosud nepublikovaný Princeův videoklip. Je z roku 1985 a Prince na něm s kapelou The Family zpívá svoji skladbu Nothing Compares 2 U, kterou posléze zpopularizovala irská zpěvačka Sinead O'Connorová.

Carter také časopisu Variety řekl, že na konci letošního roku by měla vyjít autobiografie, kterou Prince psal krátce před tím, než 21. dubna 2016 zemřel po předávkování fentanylem, lékem proti bolesti. Podle pitevní zprávy byla smrt nešťastnou náhodou.

Multiinstrumentalista Prince proslul extravagantním projevem, který zahrnoval divoké kostýmy i výrazný make-up, ale také inovativní muzikou, v níž spojoval prvky funku, rocku či R&B.

Vydal téměř čtyři desítky studiových alb a získal několik cen Grammy. Byl rovněž nositelem Oscara za hudbu k filmu Purple Rain. Za stejnojmenné album dostal posléze jednu z cen Grammy. V roce 2004 byl uveden do rokenrolové Síně slávy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme