Na Václavském náměstí večer zazní ikonická hudba šedesátých let, zazpívá i Marta Kubišová

Ve 20 hodin začíná na Václavském náměstí koncert, během něhož zazní ikonická hudba šedesátých let. Akce pořádaná Českým rozhlasem má sloužit jako připomínka, že tehdejší události neměly vliv jen na historii, ale také na kulturu. Zazpívá mimo jiné i Marta Kubišová, která vystoupí se svou písní Modlitba pro Martu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvačka Marta Kubišová vystoupila naposledy v Praze

Marta Kubišová na koncertě zazpívá svou píseň Modlitba pro Martu. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Ikonické hity 60. let ve středu večer zazní na vzpomínkovém koncertu k výročí srpnových událostí roku 1968. Koncert začne v osm večer na Václavském náměstí v Praze.

Okupace. Před 50 lety vpadla vojska Varšavské smlouvy do Československa

Číst článek

Český rozhlas oslovil současné zpěváky, zahrají a zazpívají třeba Honza Křížek, Marta Jandová nebo Vojta Dyk.

Koncert má připomenout nejen historický, ale i kulturní rozměr událostí 60. let, připomíná jeho dramaturg Petr Král.

„Připomenou tu dobu se vším všudy, protože to nebyla jen okupace, ale také zdařilá muzika, kterou na tom koncertu návštěvníci uvidí a uslyší. Jsou tam vlastně interpreti, kteří nezažili rok 1968, jsou to interpreti mladší, pouze jeden jediný, Marta Kubišová, je vlastně člověk, legenda a symbol, který v 68 zpíval, a po 68 už ne,“ uvedl Král pro Radiožurnál.

Kateřina Součková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme