V Rokycanech se lidé naposledy rozloučili se zpěvačkou Věrou Bílou. Dorazili i její příznivci ze zahraničí

V Rokycanech se v sobotu dopoledne uskutečnil pohřeb romské zpěvačky Věry Bílé, která zemřela 12. března ve věku 64 let v plzeňské nemocnici. Na pohřeb s bohoslužbou a uložením rakve do hrobu na místním hřbitově dorazily stovky lidí z celého Česka i ze zahraničí. Na celou akci dohlížela policie, pomáhala hlavně řídit provoz.

Tento článek je více než rok starý.

FOTO Rokycany Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obřad začal v kostele Panny Marie Sněžné na rokycanském náměstí v 10.45 hod. Po mši se shromáždil průvod a za pohřebním vozem prošel celým městem až na místní hřbitov, kde byla rakev uložena do hrobu.

Podle serveru Romea.cz se už ve čtvrtek konala v kostele v Liverpoolu v Anglii za velké účasti rodiny a přátel zádušní mše za zpěvačku.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Rokycanech se dnes lidé naposledy rozloučili s romskou zpěvačkou Věrou Bílou

Věra Bílá byla na přelomu tisíciletí zřejmě nejznámější zpěvačkou z Česka ve světě, proslavila se zejména vystupováním se skupinou Kale. Před lety vyprodala i pařížskou Olympii, s Kale se zařadila mezi hvězdy etnické hudby.

Později ale propadla hraní na automatech, kvůli podlomenému zdraví koncertovala výjimečně. Poznamenala ji také smrt manžela a syna. Žila na ubytovně v Rokycanech.

Poslední týdny před smrtí ale připravovala návrat ke koncertování po 15 letech ve spolupráci se zpěvákem Janem Bendigem a bývalým členem kapely Kale Milanem Krokou. Zemřela jen čtyři dny před prvním vystoupením koncertní šňůry v Sokolově.

Martina Klímová, Kateřina Jiřincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme