Prahu rozezní Víkend komorní hudby, hrát se bude i v národní bance

Na různých místech v hlavním městě se v sobotu koná Víkend komorní hudby v rámci mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro. Na Hudební a taneční fakultě AMU vystoupí houslistka Ludmila Pavlová a ruská klavíristka Alissa Firsovová.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČNB

Budova České národní banky v Praze | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

V České národní bance zahraje francouzské smyčcové kvarteto Zaide. V Pražské křižovatce, tedy kostele sv. Anny, se představí PhilHarmonia Octet Prague a v klubu Roayal uvedou německou hráčku na těremin Carolinu Eyckovou a klavíristu Jana Kučeru.

Nové varhany ve svatovítské katedrále zahrají příští rok v létě. Ve sbírce chybí necelé dva miliony

Číst článek

Pavlová a Firsovová nabídnou díla Johanna Sebastiana Bacha, Francise Poulenca, Karola Szymanowského a Maurice Ravela. Na koncertu kvarteta Zaide zazní skladby Josepha Haydna, Györgyho Ligetiho a Bohuslava Martinů.

Soubor PhilHarmonia Octet Prague s hobojistou Vilémem Veverkou uvede díla Wolfganga Amadea Mozarta, Gideona Kleina, Isanga Yuna a Antonína Dvořáka. Návštěvníci Nokturna s těreminem v klubu Roayal se pak mohou těšit na na Labuť Camilla Saint-Säense či Vokalízu Sergeje Rachmaninova.

Letošní 74. ročník mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro zahájila 12. května symfonická báseň Má vlast Bedřicha Smetany v podání Bamberských symfoniků pod vedením Jakuba Hrůši. Festival zakončí Toulouský národní orchestr.

Program obou jeho vystoupení nabízí špičkové sólisty - na koncertu 3. června flétnista Emmanuel Pahud zahraje koncert Jacquese Iberta, při druhém večeru houslista Renaud Capuçon vystoupí v houslovém koncertu Antonína Dvořáka. Největší česká přehlídka klasické hudby nabízí pět desítek koncertů. Více informací a program je na www.festival.cz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme