Mišík vzpomíná na své mládí v nové písni Šedesátá léta. V kočičím videoklipu svobodu zatrhnou až vlci

Vladimír Mišík v pátek vydal novou píseň s názvem Šedesátá léta. V jejím textu zpěvák vzpomíná na své mládí, kdy vlny naděje přerušil příjezd sovětských vojsk. Společně se singlem vychází i animovaný videoklip.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Šedesátých letech i na celém novém albu, které vyjde 24. září, spolupracoval Vladimír Mišík s hudebníkem a producentem Petrem Ostrouchovem. S tím zpěvák nahrál i svou předchozí, šesti anděly oceněnou desku Jednou tě potkám.

Mišíka také doprovází se svou skupinou Blue Shadows. V písni hostuje i gospelový vokální soubor Blind Boys of Alabama.

Na nové nahrávce se ale objeví i řada dalších významných hostů jako Jan Steinsdorfer z kapely Chinaski nebo držitel ceny Grammy Ondřej Pivec. Píseň vyšla i s animovaným klipem, na kterém společně pracovali Michaela Pavlátová s Alexandrou a Martinem Májovými.

Ukládám svého Gibsona do futrálu, loučí se Mišík s fanoušky. Ze zdravotních důvodů končí s koncerty

Číst článek

„Když jsem přemýšlela, kudy na to, říkala jsem si, že mi Vladimír připomíná takového starého pohodového kocoura, který už si lecčíms prošel a má nad věcí nadhled,“ vysvětluje výtvarnice Michaela Pavlátová, proč zvolila do klipu zrovna podobu koček.

„Šedesátky jsme zasadili do světa mírumilovných koček, jejichž barevný a krásný život končí příjezdem krvelačných psů,“ dodává výtvarnice. Autoři tím chtěli připomenout příjezd vojsk Varšavského smlouvy v srpnu 1968, který přerušil období společenského uvolnění.

I když Vladimíra Mišíka provází dlouhodobé zdravotní potíže, kvůli kterým oznámil konec své koncertní činnosti, k vydání alba plánuje na konci září odehrát speciální vystoupení.

zuj, jok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme