Kanadský zpěvák The Weeknd vydává nové album, spolupracoval i s Jimem Carreym

Rozhovory téměř vůbec nedává, s fanoušky zpěvák Abel Makkonen Tesfaye alias The Weeknd komunikuje hlavně na sociálních sítích. A právě na nich na začátku roku ohlásil novou desku, kterou uvedl slovy „hudba léčí“. Spolupracoval na ní i s hercem Jimem Carreym. Album, které The Weeknd pojmenoval Dawn FM, vychází v pátek, na streamovacích službách je pro zájemce již dostupné.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní cenu za videoklip roku si odnesl zpěvák The Weeknd za video k songu Blinding Lights.

Kanadský zpěvák The Weeknd vydává desku Dawn FM | Zdroj: Reuters Connect

S každým novým singlem dobyl první příčky světových hitparád a v novém roce se na to kanadský zpěvák The Weeknd pokusí navázat.

První vlaštovku – tedy píseň Take My Breath – vypustil už před pěti měsíci. A okamžitě tak potvrdil, že je nejžádanějším a nejstreamovanějším interpretem současnosti. 

Na nové desce The Weeknd, na jejíž přebalu je vyobrazen jako starý muž, spolupracoval se zvučnými jmény z hudebního průmyslu, ale, jak mnohé velmi překvapilo, i s letos šedesátiletým hercem Jimem Carreym.

Deska Dawn FM vychází necelé dva roky po úspěšné nahrávce After Hours, se kterou se The Weeknd chtěl vydat i na celosvětové turné. To musel ale kvůli pandemii covidu-19 několikrát odkládat, a nakonec úplně zrušit.

Nové turné a seriál

Nepředstaví se tak ani českým fanouškům, před kterými měl vystoupit 5. listopadu. I tak ale některé písně zazpíval naživo, a to během velmi prestižní přestávky amerického Super Bowlu. 

Imagine Dragons, Green Day i Scorpions. Do Prahy se chystají známé kapely, Anna K. vydá nové album

Číst článek

Nové turné je ale na obzoru. The Weeknd tak spojí dohromady aktuální i předchozí desku. Začít by mělo ještě letos v létě. Konkrétní termíny zpěvák ještě neoznámil, fanouškům ale vzkázal, že to bude velmi brzy. 

A nové album není jeho jediný aktuální projekt. Chystá i šestidílný seriál The Idol o pozadí hudebního průmyslu.

The Weeknd je trojnásobným držitelem Grammy. Minulý ročník prestižních hudebních cen se ale rozhodl bojkotovat a to poté, co za nahrávku After Hours, která se několik měsíců držela na špici světových hitparád, nezískal ani jednu nominaci. 

Jiří Štefl, til Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme