‚Nelze uspořádat akci hodnou značky Woodstock.‘ Pořadatelé zrušili festival k 50. výročí

Plánovaný třídenní hudební festival Woodstock 50, který se měl v srpnu konat u příležitosti 50. výročí legendárního Woodstocku z roku 1969, byl zrušen. Ve středu to oznámila společnost Dentsu Aegis Network, která byla hlavním investorem akce.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Historické záběry z amerického festivalu Woodstock

Historické záběry z amerického festivalu Woodstock | Foto: Joe Traver | Zdroj: Reuters

Na novodobém Woodstocku měly ve dnech 16. až 18. srpna v areálu závodiště Watkins Glen v americkém státě New York vystoupit současné hudební hvězdy jako raper Jay-Z, zpěvačka Miley Cyrusová nebo rocková kapela The Killers, ale také účastníci původního Woodstocku John Fogerty, kapela Canned Heat či Carlos Santana.

Jimi Hendrix, The Who. Areál festivalu Woodstock se dostal na seznam národních památek

Číst článek

„Přes naši obrovskou časovou investici, úsilí a odhodlání nevěříme, že festival lze uspořádat jako akci hodnou značky Woodstock a zajistit zdraví a bezpečnost umělců, partnerů a návštěvníků,“ uvedl investor v dnešním prohlášení.

V důsledku toho se po pečlivém zvážení rozhodl partner festivalu Amplifi Live – patřící pod Dentsu Aegis Network – zrušit.

Woodstock se v roce 1969 uskutečnil jen přibližně 240 kilometrů odtud na pozemku farmy v Bethelu. Tehdy se od 15. do 18. srpna 1969 na „třech dnech míru a hudby“ představily před zhruba 400 tisíci lidmi osobnosti a kapely jako Jimi Hendrix, Janis Joplinová nebo The Who.

Akce se stala symbolem alternativní kultury a odporu proti válce, tehdy konkrétně ve Vietnamu, a je považována za jednu z nejvýznamnějších událostí v dějinách populární hudby.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme