'Zakázala jsem si být sentimentální.' Marta Kubišová odehrála svůj poslední koncert

Zpěvačka Marta Kubišová definitivně ukončila svou kariéru. Poslední koncert měla ve středu večer v Českých Budějovicích. V den jejích 75. narozenin se s českobudějovickou rodačkou přišlo rozloučit několik stovek fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marta Kubišová zazpívala během posledního koncertu své největší hity

Marta Kubišová zazpívala během posledního koncertu své největší hity | Foto: Miroslav Duschek | Zdroj: Český rozhlas

Byla to narozeninová oslava, jak se patří. Jihočeští fanoušci šli s Martou Kubišovou od prvních tónů. Více než 800hlavé publikum vytvořilo zpěvačce v den jejích 75. narozenin emotivní atmosféru, která ji samotnou zaskočila.

Poslední modlitba Marty Kubišové: Nechci, aby na mě fanoušci vzpomínali se smutkem

Číst článek

Sentiment si však pro poslední večer své kariéry zakázala. „Já jsem si hlavně zakázala být nostalgická a sentimentální, takže to bylo jako vždycky,“ popsala Českému rozhlasu zpěvačka své pocity.

V téměř dvouhodinovém programu bez přestávky zazněly všechny největší hity – Ring-o-ding, Balada o kornetovi a dívce, Magdalena nebo Hej Jude. Pořadatelé zpěvačku překvapili obrovským dortem na pódiu. Ke gratulaci se přidali zpěvem i lidé z publika.

Když koncert gradoval, fanoušci spontánně přicházeli na pódium a zahrnuli zpěvačku květinami a dárky. Publikum také vydrželo celých deset minut po dobu gratulací aplaudovat Martě Kubišové ve stoje.

„Nádherný, vůbec se to nedá popsat. To by člověk plakal, tancoval a všechno dohromady. Prostě nádherný. Protože jsem si tu dobu prožila, tak to všechno chápu,“ popsala své pocity jedna z fanynek.

Sotva se diváci znovu usadili, spustila zpěvačka Modlitbu pro Martu, která znovu katapultovala lidi ze židlí. Sál zpíval a mnozí se neubránili dojetí. „Perfektní, dokonce mě to donutilo i k slzám,“ dodal další fanoušek

A jak nechala Marta Kubišová doznít svůj poslední koncert kariéry? „Nakrmím kočky a psa, protože jsem všem, co se mi o ně starají, zakázala, aby jim dávali něco jíst.“ Zpěvačka podle svých slov cítila silu publika, které ji „nabíjelo“. „Musím přiznat, že kňučím a hekám vždy do poslední chvíle v šatně a říkám si: Ježíš, to bude hrůza. No a pravda je, že vyjdu na jeviště a zapomenu na věk.“

Kubišová v Českých Budějovicích také naznačila, že by to přece jen nemusel být úplně poslední koncert. Víc ale neprozradila.

Pavla Kuchtová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme